În derby timişorean la Naţional, Pârligras – Nevednichy 1-0

Mircea-Emilian Pârligras, fost campion naţional de şah în openul individual, a dispus vineri seară cu piesele albe, după 44 de mutări, de colegul său de club de la CS AEM Luxten, Vladislav Nevednichy, la rândul său ex-campion în această competiţie, în meciul de la masa 2 al etapei a IX-a, antepenultima la Campionatul Naţional individual pentru seniori de la Sărata Monteoru, în judeţul Buzău.

Cu acest succes, Pârligras l-a egalat în fruntea ierarhiei provizorii pe favoritul întrecerii şi totodată al doilea şahist al ţării, Constantin Lupulescu, noul său coleg la gruparea timişoreană, cu care remiza miercuri, de fapt una dintre cele 3 remize din contul fiecăruia, liderii acumulând 7,5 puncte din 9 posibile.

Şahiştii concurează atât pentru îmbunătăţirea coeficientului ELO cât şi pentru premiile în bani puse în joc de Federaţia Română de Şah, din fondul total de 30.000 ron pus la bătaie la această ediţie din 2011 clasaţilor pe podium revenindu-le câte 4000, 3000 respectiv 2000 ron în concursul masculin şi 2.500, 2.000 şi 1.500 ron în întrecerea feminină. Se joacă după sistemul cu 40 de mutări în decurs de 90 minute şi apoi alte 30 secunde pentru fiecare altă mutare, cele 11 runde la masculin derulându-se în sala mare a Hotelului Casino, în fiecare zi de la ora 15, cu excepţia ultimeia, duminică, programată de la 9,30, iar cele 9 etape la feminin în sala de conferinţe a Pensiunii Casa cu Tei, după acelaşi program orar.

Vineri, într-un alt derby timişorean, Alin Mile Berescu, de la CS AEM Luxten, a remizat după 78 de mutări cu Marius Manolache, de la Medicina, al treilea clasat în baza coeficientului ELO înaintea startului campionatului, cei doi acumulând 6,5 puncte din 9 posibile.

Cristina-Adela Foişor, cu piesele albe, şi favorita întrecerii feminine, Corina-Isabela Peptan, şi-au disputat vineri după-amiază la masa unu meciul cap de afiş al competiţiei feminine la Campionatul Naţional individual de şah pentru seniori, actuala şi fosta sportivă la CS AEM Luxten Timişoara pornind în runda a şaptea din postura de egalitate în fruntea ierarhiei competiţiei, cu câte 5 puncte. Foişor s-a impus în 59 de mutări, desprinzându-se în fruntea clasamentului, cu 6 puncte înaintea ultimelor două runde din weekend, fiind urmată de Mihaela Sandu, a şasea la startul întrecerii, sportivă la CS Studenţesc Medicina Timişoara, care a învins la masa a treia cu piesele albe în disputa cu o altă şahistă cu 4,5 puncte acumulate în primele şase zile, Adeline-Ramona Uţă, de la CSS 1 Timişoara.

Dintre alte sportive de pe malurile Begăi, Iselin-Amanda Lolici, de la CSS 1, a învins-o cu piesele negre pe Teodora Laura-Cucu, iar Katalin Mathe, şi ea de la Medicina, a câştigat tot cu piesele negre în faţa Dorinei Florea.

Vineri seara are loc cina festivă a competiţiei iar festivitatea de premiere, duminică la ora 15.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× opt = 32

 


Ultimele articole din categoria Şah: