Mircea-Emilian Pârligras (CS AEM Luxten Timişoara), locul 53 la Euro

Mircea-Emilian Pârligras, tînărul şahist al CS AEM Luxten Timişoara, şi care n-a avut cel mai fericit parcurs la Campionatul Naţional individual masculin din luna februarie, s-a dovedit a fi cel mai bine clasat competitor localnic la finele celei de-a 13-a ediţii a Campionatului European individual masculin, ce a luat sfîrşit sîmbătă, la Plovdiv, în Bulgaria.

Astfel, cîştigînd cu piesele negre în cea de-a 11-a şi ultima rundă a competiţiei continentale, în dauna lui Aleksey Goganov, Pârligras s-a situat în prima şesime a ierarhiei europene, pe locul 53 din peste 300 de şahişti la start, cu 7 puncte din 11 posibile.

Dieter-Liviu Nisipeanu, care n-a participat în februarie la competiţia internă, a fost cel mai bine clasat şahist român la Plovdiv, pe locul 28, cu 7,5 puncte, ratînd însă astfel de puţin atît premiile în bani cît şi calificarea la Campionatul Mondial, acontată de primii 25 respectiv primii 23 în clasament.

Dintre şahiştii timişoreni, Constantin Lupulescu s-a clasat pe locul 108 iar colegul său tot de la CS AEM Luxten, Vladislav Nevednichy, prospăt campion naţional, pe 146, ambii cu cîte 6 puncte, acumulate şi de Marius Manolache, un reprezentant al Timişoarei de la CS Studenţesc Medicina, care a încheiat pe locul 135.

De mare perspectivă, Robin-Alexandru Dragomirescu, probabil cel mai polist dintre şahişti...

Alin-Mile Berescu şi Robin-Alexandru Dragomirescu, de la CS AEM Luxten, s-au plasat la final pe locurile 162 şi 193, cu cîte 5,5 puncte din 11 posibile, adică exact jumătate.

Cîştigător a fost rusul Dmitry Jakovenko, cu 8,5 puncte din 11 posibile, devansînd un grup de 13 şahişti cu cîte 8 puncte, dintre care 5 compatrioţi ruşi, în acest grup fruntaş regăsindu-se doar 3 competitori din spaţiul non-ex-sovietic, şi anume francezul Laurent Fressinet, pe locul 2, spaniolul Vallejo Pons Francisco şi olandezul Jan Smeets.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Şah: