Mircea-Emilian Pârligras încheie neînvins Campionatul European individual

Mircea-Emilian Pârligras a obținut cea mai bună clasare dintre cei 6 șahiști români care au participat în ultimele două săptămâni, până astăzi, la ediția din acest an a Campionatului European individual, încheind neînvins cele 11 runde, pe locul 24, într-un grup de 24 de participanți cu același număr de puncte, 7,5, unul mai puțin decât câștigătorul competiției, croatul Ivan Saric, singurul care a acumulat 8,5.

Cu numărul de start 39, marele maestru Mircea-Emilian Pârligras, deținător al unui rating de 2642, a înregistrat 4 victorii și 7 remize în valorosul concurs al ediției din acest an a Campionatului European individual de şah, reunind la start nu mai puțin de 311 participanţi din 34 de ţări.

România a mai fost reprezentată în competiția derulată în perioada 16-29 martie la Hotelul Sheraton din Batumi și de marii maeștri Constantin Lupulescu, Bogdan-Daniel Deac și Vladislav Nevednichy, maestrul internațional Lucian Miron şi marea maestră Mihaela Sandu.

Pârligras, din generația 1980, s-a impus în rundele a treia, a cincea, a opta și a zecea, contra letonului Bernotas, a italianului Godena, cu armeanul Petrosyan iar în penultima reuniune împotriva unui reprezentant al gazdelor, Sanikidze.

Cel mai bine clasat șahist român la Campionatul European individual de seniori de la malul Mării Negre a fost devansat de jucători din 12 țări, în frunte cu croatul Saric, urmat de 7 participanți care au acumulat câte 8 puncte, și anume polonezul Wojtaszek, rusul Sjugirov, englezul Jones, rusul Matlakov, englezul McShane, ucraineanul Korobov și azerul Safarli.

Mai tânărul Constantin Lupulescu, din generația 1984, cu un rating de 2627, a încheiat pe locul 61, cu 6,5 puncte, înregistrând 4 victorii, 5 remize și două înfrângeri. Bogdan-Daniel Deac, rating 2572, a acumulat 6 puncte din 11 posibile, adjudecându-și 4 partide dar și pierzând trei.

Vladislav Nevednichy a acumulat 5,5 puncte, clasându-se pe locul 154, Lucian Costin Miron 5 puncte, pe locul 191, iar Mihaela Sandu, între cele 23 de femei din concurs, pe poziția a 236-a, cu 4,5 puncte.

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× patru = 28

 


Ultimele articole din categoria Şah: