Mircea-Emilian Pîrligras (AEM Luxten Timișoara) și Mihaela Sandu (Studențesc Medicina Timișoara), locul 2 la Campionatul Național individual de seniori, la Târgu Mureș

Șahul timișorean n-a mai repetat și la ediția din acest an, încheiată astăzi la Târgu Mureș, triumfurile la nivel național acontate în întrecerile individuale de seniori în 2013, dar chiar și așa 7 dintre primii 8 clasați pe eșichierul masculin sunt reprezentanți a 3 cluburi timișorene și timișene, pe malurile Begăi venind argintul locurilor 2…

Dramatism total în runda a 11-a și ultima a Naționalului masculin de la hotel Continental din Târgu Mureș, ultimele partide schimbând configurația ierarhiei finale. Vlad-Victor Barnaure, de la Voința Satu Mare, remizând cu Alin-Mile Berescu, de la CS AEM Luxten, a devansat în clasamentul după 11 zile de concurs un contingent de 7 șahiști de la cluburile AEM Luxten, Studențesc Medicina Timișoara și CSM Lugoj, la final pe pozițiile 2-8.

Barnaure a fost urmat pe podium de Mircea-Emilian Pîrligras, de la CS AEM Luxten, și Teodor Anton, de la CS Studențesc Medicina Timișoara, toți 3 agonisind câte 8 puncte din 11 posibile. Și Pîrligras, care începea runda finală de pe locul I, a remizat duminică, în compania colegului de club Constantin Lupulescu, câștigător al competiției în 2013. Anton a urcat pe podium câștigând în dauna lui Robin-Alexandru Dragomirescu, timișorean de la CSM Lugoj care începea ultima rundă de pe locul 10.

În apropierea podiumului, pe locurile 4-8, campionul din 2012 Vladislav Nevednichy (AEM Luxten), Constantin Lupulescu, de la același club și ex-campion al țării, Berescu, tot de la ”AEM”, Andrei Murariu, șahist legitimat tot la AEM Luxten, precum și Lucian Filip, de la CSM Lugoj, toți cu câte 7,5 puncte.

Pe eșichierul feminin, trei șahiste din Timișoara între primele 7 în ierarhia finală, condusă de Corina-Isabela Peptan, cu 7,5 puncte din 9 posibile. Mihaela Sandu, de la CS Studențesc Medicina Timișoara, s-a clasat a doua, cu 7 puncte, Angela Dragomirescu, mutând tot pentru ”Medicina”, a patra, cu 6,5 puncte, iar ex-campioana națională din 2013, Cristina-Adela Foișor, de la CS AEM Luxten Timișoara, a șaptea, cu 5,5 puncte.

Întrecerea a reunit 96 de șahiști și 32 de sportive în concursul feminin.

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = unu

 


Ultimele articole din categoria Şah: