Performanță pentru jocul minții la Ghiroda: CSC, campioana Diviziei A la șah

CSC Ghiroda a promovat în Superliga de șah pe echipe masculine prin câștigarea campionatului Diviziei A, urmând ca în ediția viitoare a elitei, din anul 2020, să participe în principala competiție inter-cluburi a țării. Gruparea timișeană s-a dovedit a fi cea mai bună în întrecerea națională a eșalonului secund, desfășurată în ultima decadă din luna septembrie la malul mării, pășind o treaptă mai sus din fruntea altor echipe care au participat la acest concurs.

Ediția 2019 a Diviziei A la șah pe echipe s-a desfășurat la Mamaia, în Hotelul Aurora, în perioada 20-29 septembrie, fiind una dintre cele mai interesante ediții ale palierului valoric secund din ultimii ani, competiție la care a mai participat o echipă din Banat, Muncitorul Reșița, dar în general din toată țara, și anume ACS Viitorul Urziceni, ACS Phoenix Buzău, SCM Gloria Buzău, CS Universitar Ploiești, CS Universitatea Arad, CS Universitatea Târgoviște, CS Ineu și Asociația Șah-Club Bistrița.

”Anul 2019 a fost un an foarte reuşit pentru secţia de şah a clubului CSC Ghiroda şi Giarmata Vii. După câştigarea în mai a Cupei României la nivel de cluburi sportive şi echipe de şah, am reuşit să ne impunem şi în Divizia A la Mamaia, în septembrie. Cu marii maeştri Constantin Lupulescu, Szabo Gergely şi Vlad Jianu, ultimul, căpitan al echipei, şi cu juniorul Paul Paraschiv am câştigat în prima fază Cupa României, în mai, cu 8 victorii şi un singur egal. Performanţa a fost repetată în septembrie la Divizia A, tot cu 8 victorii şi un egal  la Mamaia. La acest lot s-au mai adăugat Maeştrii Internaţionali Romeo Milu și Robin Dragomirescu, precum şi juniorul Dumitru Matei, a spus Dombi Rudolf, coordonator al secției de șah la CSC Ghiroda.

CSC Ghiroda a reuşit primul 6-0 la această ediţie, terminând în sărbătoare divizia, cu victorie pe toate mesele. Viitorul Urziceni s-a situat a doua în ierarhie.

Clasament final:

1 6 CS Comunal Ghiroda si Giarmata Vii 9 8 1 0 17 0 41,5
2 7 ACS Viitorul Urziceni 9 7 1 1 15 0 35,5
3 9 ACS Pheonix Buzau 9 6 1 2 13 0 34,0
4 5 SCM Gloria Buzau 9 4 2 3 10 0 25,5
5 2 CS Universitar Ploiesti 9 3 3 3 9 0 27,5
6 1 CS Muncitorul Resita 9 2 3 4 7 1 25,0
7 8 CS Universitatea Arad 9 2 3 4 7 1 24,0
8 10 CS Universitatea Targoviste 9 2 2 5 6 0 25,5
9 4 CS Ineu 9 2 1 6 5 0 19,5
10 3 Asociatia Sah-Club Bistrita 9 0 1 8 1 0 12,0

”Suntem deosebit de onorați de rezultatele șahiștilor noștri. Au depus multă muncă anul acesta și acest lucru se vede tot mai mult în rezultatele lor. În numele clubului nostru și al comunității din care facem parte, îi felicităm și le mulțumim pentru dăruire și implicare! Acest sport înseamnă mult pentru noi. Mulțumim tuturor celor care se implică tot mai mult în dezvoltarea acestui minunat sport, șahul”, a spus Marius-Mihai Poclid, director al Clubului Sportiv Ghiroda și Giarmata Vii. ”Rezultatele de anul acesta se datorează unei strategii pusă în aplicare de doi ani de zile și care are drept scop dezvoltarea șahului la nivel de Ghiroda, atât prin echipa de seniori, care face performanță, cât și prin activitățile de la copii și juniori ale clubului nostru. Cunoscând beneficiile reale ale șahului pentru copii, răbdarea, perseverența și gândirea structurată, ne propunem anul acesta, mai exact în luna decembrie, să organizăm un turneu pentru copii și juniori, turneu care să trezească și mai mult interesul pentru acest sport”, a spus Dorin Andreica, membru în Consiliul de Administație la CSC Ghiroda.

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


patru + = 6

 


Ultimele articole din categoria Şah: