România, cu numeroși șahiști de la AEM Luxten și Studențesc Medicina Timișoara în lot, bine plasată înaintea rundei ce marchează mijlocul Olimpiadei

După o primă zi de pauză la cea de-a 41-a ediție a Olimpiadei de șah ce se dispută până joia viitoare la nord de Cercul Arctic, la Tromso, șahiștii României, printre care și 5 sportivi ai CS AEM Luxten Timișoara și CS Studențesc Medicina, mută vineri în cadrul rundei a șasea cu gândul de a îmbunătăți locurile în ierarhiile open respectiv la feminin.

Selecționatele României au obținut câte 4 victorii în primele 5 etape ale acestei a doua cea mai importantă competiție internațională a sportului minții, după Campionatul Mondial, reprezentativa masculină situându-se pe locul 23 în clasamentul open, din 177 de participante, cu 8 puncte, după ce a fost depășită doar de Bulgaria, în runda a patra, iar cea feminină regăsindu-se pe locul 13, cu același punctaj, din 136 de formații, învinsă fiind doar de Indonezia, în runda a treia.

Românii, avându-i în componență pe Constantin Lupulescu, Vladislav Nevednichy și Mircea-Emilian Pîrligras, toți de la CS AEM Luxten, și Vlad Cristian Jianu, de la CS Studențesc Medicina Timișoara, iar ca selecționer pe Sergiu Grunberg, de la cârma grupării AEM Luxten, vor juca vineri contra naționalei Belarus, după ce miercuri dispuneau cu 3-1 de Nicaragua.

Șahistele din țara noastră, cu Cristina Foișor, de la CS AEM Luxten, la masa 1, vor juca vineri împotriva selecționatei Elveției, după ce ieri au trecut de Belarus.

De notat că doar echipele feminine ale Chinei, Ungariei și Rusiei au câștigat toate cele 5 runde disputate până acum la Olimpiada de șah de la Tromso, în Norvegia, unde Armenia își apără titlul la categoria open iar Rusia la feminin. Competiția de 11 runde este însă acerbă, Olimpiada cu circa 2.200 de șahiști la start din peste 170 de țări reunind cele mai sclipitoare minți pe eșichier.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 7 = douazeci unu

 


Ultimele articole din categoria Şah: