Șahistele cluburilor Timișoarei, mutare finală la Campionatul European individual de la Mamaia

La capătul a 11 runde extrem de disputate, în această seară a luat sfârșit la Mamaia ediția din acest an a Campionatului European individual feminin de șah, la care au mutat inclusiv mai multe sportive din principalele cluburi de pe malurile Begăi, participarea continentală venind la nici două luni după Campionatul Național individual al sexului frumos, în care, la Băile Olănești, CS Studențesc Medicina Timișoara ocupa în totalitate podiumul.

2008_siglaeiwcc201621

 

De această dată, medaliile au fost apanajul șahistelor de peste hotare, competiția fiind adjudecată de ucraineanca Anna Ushenina, urmată pe 2 cu același punctaj, 8,5 din 11 posibile, de Sabrina Vega Gutierrez, din Spania, iar pe 3 de bulgăroaica Antoaneta Stefanova, cu 8 puncte, precum Lilit Mkrtchian, a patra, reprezentând Armenia.

Cea mai bine clasată sportivă de la grupările de pe Bega a fost la malul mării Cristina Adela Foișor, de la CS AEM Luxten și a cincea la Campionatul Național din luna aprilie, care a totalizat la Mamaia 6,5 puncte acumulate din 4 victorii și 5 remize, încheind pe locul 24, la capătul unei remize în runda finală după aproape 150 de mutări în partida cu Corina Isabela Peptan, în cont cu 5 succese, 3 remize și tot atâtea înfrângeri și tot cu 6,5 puncte, a 29-a în ierarhia finală.

Irina Bulmaga, a patra la ”Naționalul” de la Băile Olănești, a obținut cea mai bună poziție ierarhică din totalul celor 12 șahiste românce aliniate la Mamaia între cele 112 participante la Campionatul European, încheind pe locul 20 cu un total de 7 puncte, prin șase victorii și două remize, cu un ultim triumf astăzi cu Anita Gara.

Vicecampioana națională la zi Mihaela Sandu, legitimată la CS Studențesc Medicina Timișoara, a încheiat întrecerea și cu a șasea remiză în 11 runde, pe lângă alte două victorii dar și 3 înfrângeri, împărțind astăzi punctul cu maghiara Petra Papp și totalizând 5 puncte.

Remiză la mutarea a 72-a într-o dispută finală a medaliatelor timișorence în Naționalul de la Băile Olănești, Elena Luminița Cosma, campioană en-titre a României de la CS Studențesc Timișoara totalizând 5 puncte pe locul 65, din 3 victorii, 4 remize și tot atâtea înfrângeri, pe când egala sa de astăzi, Angela Dragomirescu, bronz pe țară în 2016, s-a clasat a 56-a, cu 5,5 puncte din 3 succese și 5 remize.

Ceva mai jos, Andreea-Marioara Cosman, care a încheiat turneul printr-o remiză cu albele după 42 de mutări, cu Lanita Stetsko, a noua clasată la ”Național”, cu 5 puncte pentru CS Sînandrei, totalizând la Marea Neagră 4,5 puncte din 3 succese și tot atâtea remize.

A patra cea mai bine clasată dintre românce, pe locul 37, cu 6 puncte din 5 victorii și două remize, a fost Irina Ionescu, care a încheiat însă concursul cu al patrulea eșec, 0-1 cu Jovanka Houska, reprezentând Albionul.

Tot astăzi, Aureliana Eugenia Pancu a pus punct prin a patra victorie, cu piesele negre, 1-0 cu Regina Narva, alte 3 șahiste românce încheind concursul cu câte 3 puncte din tot atâtea victorii. Maria Anghel, învinsă însă astăzi de Svetlana Sucikova, după două victorii la rând în zilele precedente, respectiv Emilia-Florentina Coman, aflată la a treia victorie, 1-0 cu Andra Cîmpean, pe care a egalat-o astfel la puncte, fiecare contabilizând și câte 8 înfrângeri.

În aprilie, la Băile Olăneşti, Elena Luminiţa Cosma cucerea fără eşec titlul pe ţară pe eşichierul feminin, fiind urmată pe locurile 2 şi 3 de colegele sale de club Mihaela Sandu şi Angela Dragomirescu, toate de la CS Studenţesc Medicina Timişoara. Elena-Luminiţa Cosma totaliza atunci 7,5 puncte din 9 posibile, urmată fiind de Mihaela Sandu, cu 6,5 puncte şi urcând pentru a treia oară pe podium la individual, respectiv de Angela Dragomirescu, a treia, cu 6 puncte.

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Şah: