Studențesc Medicina Timișoara câștigă titlurile naționale pe echipe, în Superliga feminină și Open-ul masculin

Grupare mereu în lupta pentru titlurile pe țară în șahul clasic pe echipe de seniori, CS Studențesc Medicina Timișoara a făcut un pas înainte săptămâna aceasta la Izvorani, unde a câștigat atât Superliga feminină, cât și Open-ul destinat prim-divizionarelor masculine, în ascensiune față de precedentele două sezoane, în care se clasa de fiecare dată pe locul 2, atât în competiția Open, masculină, cât și pe eșichierul feminin. ”Mediciniștii”de pe Bega  sunt însă obișnuiți și cu medaliile de aur, adjudecate ultima oară de băieți în competiția din 2017.

Open-ul masculin a fost dominat de formațiile din vestul țării, care au ocupat primele patru poziții. CS Studențesc Medicina Timișoara a câștigat ediția din acest an a Campionatului Național pe echipe, cu 13 puncte, rezultate din 5 victorii și 3 remize, fiind urmată de Vados Arad, CSC Ghiroda și Giarmata Vii și UVT.

Liviu Dieter Nisipeanu, Andrei Istrătescu, Dorian Rogozenco, Marius Manolache, Teodor Anton și Alexandru Banzea au mutat cu succes pentru cei de la ”Medicina”.

Și competiția feminină a fost câștigată, de o manieră categorică, tot de CS Studențesc Medicina, care a obținut victorii în toate cele șapte runde disputate. Timișorencele au acumulat 14 puncte, în formula Mihaela Sandu, Angela Dragomirescu, Elena Liminița Cosma, Mălina Aciu. Pe locul secund s-a clasat CSM Iași 2020. Cealaltă participantă din vest, UVT, a încheiat pe locul 4.

 

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Şah: