Super 8, la Universitatea de Vest Timișoara, cu 8 mari maeștri din Serbia, Ungaria și România

Opt concurenți de prim rang din România, Ungaria și Serbia, mari maeștri internaționali, se vor întrece în această primăvară în cadrul competiției desfășurată de Universitatea de Vest din Timișoara, prin clubul sportiv pe care îl deține.

Competiția va avea loc în perioada 1-3 mai, în Aula Magna „Ioan Curea” a UVT, și va fi transmisă online, fiind deschisă pasionaților de șah pentru vizionare.

Lista participanților include câte doi oaspeți din Serbia respectiv Ungaria:

GM Ferenc BERKES – 2690 (Nr. 5 în Ungaria – șah clasic)

GM Ivan IVANISEVIC – 2627 (Nr. 1 în Serbia– șah clasic)

GM Milos PERUNOVIC – 2621 (Nr. 2 în Serbia– șah clasic)

GM Constantin LUPULESCU – 2604 (Nr. 1 în România – șah clasic)

GM Levente VAJDA – 2586 (Nr. 6 în România – șah clasic)

GM Tamas BANUSZ – 2559 (Nr. 12 în Ungaria – șah clasic)

GM Vlad-Cristian JIANU – 2554 (Nr. 4 în România – șah clasic)

GM Vladislav NEVEDNICHY – 2513 (Nr. 5 în România – șah clasic)

UVT a înființat în 2014 un club sportiv sub umbrela căruia tinerii își vor desfășura activitatea pe mai multe ramuri: gimnastică, handbal, karate, arte marțiale, natație, rugby, volei, tir sportiv, șah, badminton și aeronautică.

Mai mult, UVT are un parteneriat puternic cu Asociația PRO LOGOS împreună cu care organizează Festivalul internațional de șah pentru copii și juniori încă din 2013.

Universitatea de Vest din Timișoara, preocupată în permanență de promovarea sportului în comunitate, anunță așadar desfășurarea celei mai importante competiții de șah din ultimii 20 de ani în Timișoara. „Ne-am propus să aducem timișorenilor ceea ce lipsea de mult timp în comunitate, o competiție de șah de înaltă prestanță, cu participare de marcă. Astfel, dorim să facem cunoscut Clubul sportiv al UVT și secția sa de șah. Numele mari prezente în competiție ne onorează și îmi doresc să impulsioneze cât mai mulți oameni să preia acest sport ca hobby sau, de ce nu, la nivel profesionist”, spune Rectorul UVT, Marilen Pirtea.

 

 

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + noua =

 


Ultimele articole din categoria Şah: