Supremație totală! CS Studențesc Medicina Timișoara câștigă Superliga națională de șah pe echipe atât la feminin cât și la masculin

CS Studențesc Medicina Timișoara este noua campioană a țării în Superliga pe echipe de seniori, impunându-se la Căciulata la finele celor 9 runde ale întrecerii masculine dar și la capătul celor 7 runde pe eșichierul feminin, și preluând astfel sceptrul puterii în jocul minții de la concitadina CS AEM Luxten și CS Politehnica-Antibiotice Iași, triumfătoare în 2013 la băieți respectiv fete.

CS Studențesc Medicina Timișoara, campioană națională a României la șah, în Superliga pe echipe de seniori

 

”Medicina” s-a detașat în fruntea ierarhiei de 10 cluburi a Superligii masculine, acumulând 16 puncte (33.0) la capătul celor 9 runde de partide, dintre care 8 le-a câștigat, devansându-le pe podium pe ACS Șah Apa Nova București, cu 14 puncte (9 5 4 0) și Clubul de Șah al Municipiului Baia Mare (9 5 2 2 12p).

CS Studențesc Medicina a triumfat la mutare cu Baklan Vladimir, din Ucraina, care a obținut 7 puncte din 9 posibile, Ivanisevic Ivan, din Serbia, cu 3,5 din 8 partide, Jianu Vlad-Cristian (3,5/7), Rogozenco Dorian (5/7), Manolache Marius (6/7), Ardelean George-Cătălin (2,5/4), Doroş Radu-Marian (4,5/7), Tomici Ştefan (1/2) și Anton Teodor (0/1), căpitan fiind Ioan Mărăşescu. Noua campioană a câștigat astăzi, în runda finală, în dauna celor de la Șah Club Oltenia Craiova.

Ex-campioana națională CS AEM Luxten a încheiat pe locul 4, cu 12 puncte obținute din 6 runde adjudecate, iar CS Sînandrei – CSȘ1 Timișoara s-a situat pe ultima poziție, a zecea.

Vicecampioană a ediției Superligii feminine din 2013, CS Studențesc Medicina a reușit în Vâlcea, la Căciulata, pasul decisiv și spre titlul național al fetelor pe echipe de seniori, adjudecat după triumful din runda a șaptea și ultima, 2,5p/1,5p în fața grupării timișene CS Sînandrei – CSȘ1 Timișoara.

Atalik Ekaterina, din Turcia, a obținut 5,5 puncte din 7 posibile pentru clubul studențesc de pe Bega, Sandu Mihaela la fel, Dragomirescu Angela 4 puncte, Vişănescu Daria-Ioana tot 4 puncte iar Jakab Kincso, 0,5 puncte, căpitan al campioanelor fiind același Ioan Mărăşescu.

CS Studențesc Medicina s-a impus în ierarhia feminină cu bilanțul 7 6 0 1 12 puncte (19.5), în fața lui CSM București, autoare tot a șase triumfuri de etapă. Ex-campioana CS Politehnica-Antibiotice Iași s-a clasat a treia, cu 5 victorii, o întâlnire încheiată la egalitate și o înfrângere, iar în imediata apropiere a podiumului a urcat gruparea timișeană CS Sînandrei – CSȘ 1 Timișoara, cu 7 puncte.

Ekaterina Atalik este un Maestru Internațional turc care în această săptămână a împlinit 32 de ani iar Vladimir Baklan este un Mare Maestru ucrainean în vârstă de 36 de ani.

Pornind competiția ca pretendente la detronarea ieșencelor, grupările bucureștene Clubul Central de Șah și ACS Apa Nova au sfârșit în jumătatea secundă a ierarhiei, în care CSM Lugoj s-a regăsit penultima, a șaptea, cu o singură întâlnire câștigată.

* sursa foto: www.sahclubmedicina.ro

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ cinci = 6

 


Ultimele articole din categoria Şah: