Timişoara, 4 şahiste în lotul de 9 al României la Campionatul European individual. Cristina-Adela Foişor, de la CS AEM Luxten, pe 16 şi aproape de un loc de Cupa Mondială

Şahul timişorean are în aceste zile 4 reprezentante în lotul de 9 sportive al României la cea de-a XV-a ediţie a Campionatului European feminin individual, ce se va încheia vineri la Plovdiv, iar cea mai experimentată jucătoare a delegaţiei „tricolore”, Cristina-Adela Foişor, legitimată la CS AEM Luxten Timişoara, se situează înaintea ultimelor 4 runde pe locul 16, ce-i conferă speranţe la intrarea între primele 14 clasate şi câştigarea dreptului de calificare la Cupa Mondială.

Cristina-Adela Foişor

 

 

Cristina-Adela Foişor, din generaţia 1967, a obţinut 4 victorii în primele 7 runde dar a şi pierdut la două şahiste clasate momentan pe podium, liderul Valentina Gunina, din Federaţia Rusă, respectiv gruzina Salome Melia. Foişor a acumulat astfel 4,5 puncte din 7 posibile, situându-se pe locul 16, şi va muta în această după-amiază, într-una din cele 58 de partide ale rundei a opta, împotriva turcoaicei Yildiz.

Fiica sa, Mihaela-Veronica Foişor, care anul acesta a împlinit 20 de ani, se află în grupul celor 3 românce cu câte 3,5 puncte, clasându-se pe locul 61, după Elena-Luminiţa Cosma, de la ACS de Şah Apa Nova Bucureşti, a 59-a în ierarhie, dar înaintea Irinei Ionescu, a 66-a, de la CSM Bucureşti.

Alte două sportive de pe Bega în trioul româncelor cu câte 3 puncte după primele 7 runde, şi anume Angela Dragomirescu, din generaţia 1973, pe locul 82, respectiv Mihaela Sandu, pe locul 85, ambele fiind legitimate la CS Studenţesc Medicina Timişoara. Mihaela Sandu obţinea în urmă cu două luni locul secund şi medalia de vicecampioană a ţării la Campionatul Naţional individual de la Târgu Mureş. Tot cu 3 puncte, pe locul 83, campioana naţională en-titre Corina Isabela Peptan.

Competiţia individuală din Bulgaria reuneşte la start 116 şahiste din 25 de ţări, disputându-se pe durata a două săptămâni, iar primele clasate înaintea ultimelor 4 runde sunt rusoaica Gunina, cu 6,5 puncte, georgiencele Lela Javakhishvili, Melia Salome şi Nino Batsiashvili, prima cu 6 puncte, celelalte cu 5,5, respectiv rusoaicele Girya şi Kosintseva, tot cu câte 5,5.

Din lotul României mai fac parte Irina Bulmaga, de la Politehnica Iaşi, a 29-a după runda a 7-a, cu 4 puncte, respectiv Liliana Olea, de la CS de Şah Ioios Braşov, cu două puncte.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


3 + sapte =

 


Ultimele articole din categoria Şah: