Va deveni Timişoara sâmbătă seara regina şahului european?

Răspunsul îl vom avea probabil după ultima mutare a celei de-a şaptea etape a Cupei Europene a Cluburilor 2011 la şah, ce va lua sfârşit sâmbătă seara în staţiunea balneară Rogaska Slatina din Slovenia, dar cert este că AEM-Luxten Timişoara s-a apropiat considerabil de cucerirea titlului suprem continental pe echipe feminine, după ce miercuri seară a dispus cu 2,5 puncte – 1,5 puncte de secondanta sa în ierarhie, Mika, din Armenia, încleştare a minţilor în urma căreia cele 5 şahiste reprezentând gruparea condusă de Sergiu Grunberg, editorialist www.sporttim.ro, sunt în continuare neînvinse după 4 zile de concurs.

Mai exact, AEM-Luxten a repurtat miercuri un triumf, la masa a treia, prin georgiana Lela Javakhishvili, paradoxal, în unica partidă a duelului româno-armean în care adversara avea un coeficient ELO superior, şi anume 2490, în dreptul chinezoaicei Zhu Chen. Această victorie a desprins practic clubul timişorean la un punct şi jumătate în fruntea ierarhiei de urmăritoarea Mika, pe celelalte fronturi fiind remize, Nana Dzagnidze, tot o georgiancă mutând pentru bănăţeni, încheind nedecis cu Ellina Danielian, la masa 1, Anna Zatonskih, din SUA şi tot pentru AEM-Luxten, remizând şi ea la masa 2 cu Harika Dronavalli, şi la fel Cristina-Adela Foişor cu Lilit Mkrtchian.

Jocul rezultatelor de miercuri i-a prins şi mai bine lui AEM-Luxten, principala candidată la titlu şi de fapt la apărarea trofeului, şi anume Cercle d´Echecs de Monte Carlo, pierzând tot cu 2,5 puncte la 1,5 puncte, în faţa echipei ruseşti AVS, şi rămânând astfel şi mai binişor în urmă, pe locul 3, cu 10,5 puncte.

Şahistele reprezentând Timişoara se vor aşeza joi la cele 4 mese de joc faţă în faţă cu adversarele de la AVS, clasate pe locul 4, cu 9,5 puncte, fiind vorba de nişte rusoaice plasate pe poziţia a doua într-o ierarhie a coeficienţilor ELO medii din competiţia reunind 11 cluburi. Ca strategie de concurs, abordată prin rotaţie în condiţiile în care echipa are 5 jucătoare pentru patru mese, şahista repauzată cu o zi înainte de gruparea timişoreană a câştigat de fiecare dată la reintrarea „în focuri”, în rundele doi, trei şi patru.

Per total, AEM-Luxten a acumulat la Rogaska Slatina 10 triumfuri şi şase remize.

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Va deveni Timişoara sâmbătă seara regina şahului european?

  1. Ovy spune:

    Nu mai inteleg nimik din globalizarea asta: pt timisoara or jucat 2 georgience, o americanca si o romanca. O fi obligatoriu sa ai macar o romanca?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sase − = 3

 


Ultimele articole din categoria Şah: