Victorie contra rusoaicelor! Javakishvili pentru AEM-Luxten

AEM-Luxten Timişoara a repetat la indigo vineri după-amiază la Rogaska Slatina, în penultima etapă a Cupei Europene a Cluburilor 2011, reuşita de miercuri, impunându-se în faţa echipei ruseşti SHSM-RGSU cu 2,5-1,5, după exact acelaşi scenariu ca în urmă cu două zile, şi anume cu georgiana Lela Javakishvili triumfând cu albele la masa a treia, în vreme ce celelalte 3 dispute s-au încheiat cu remize.

Javakishvili, unica şahistă a Timişoarei care smulgea în eşecul de ieri o remiză altor rusoaice, de la AVS, şi care câştiga miercuri unicul joc cu armencele de la Mika, a avut nevoie de 39 de mutări pentru mat la Olga Girya. În rest, deşi la fiecare masă AEM-Luxten a aliniat jucătoare cu un coeficient ELO superior adversarelor, s-au înregistrat remize pe linie, şi anume în partidele Nana Dzagnidze (cu albele) – Alexandra Kosteniuk, după 50 de mutări, Anna Zatonskih (cu negrele) – Valentina Gunina, după un maraton de 89 mutări, şi Cristina-Adela Foişor – Alina Kashlinskaya, după 74 mutări.

AEM-Luxten a acumulat 5 victorii şi o înfrângere, cu un total de 16 puncte, fiind umăr la umăr la aceste capitole cu AVS, din Rusia, învingătoare vineri cu 3-1 în dauna lui Mika, rămasă cu 4 succese şi două eşecuri şi 15 puncte acumulate. Sâmbătă este runda a şaptea şi ultima a întrecerii feminine la Cupa Europeană a Cluburilor, din Slovenia.

Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + 3 =

 


Ultimele articole din categoria Şah: