Vladislav Nevednichy, de la AEM Luxten Timişoara, câştigător al Openului internaţional „Memorialul Pius Brânzeu”, organizat de „Medicina”. Corina Peptan, prima la feminin

Vladislav Nevednichy, mare maestru de la CS AEM Luxten Timişoara, s-a impus la capătul celor 9 runde ale Openului internaţional „Memorialul Pius Brânzeu”, organizat pe perioada a opt zile de gruparea CS Studenţesc Medicina Timişoara. Ediţia din acest an a fost cu totul specială, venind la puţin timp după ce „Medicina” a cucerit în această toamnă Superliga naţională de şah pentru seniori pe echipe, atât la fete cât şi la băieţi, dar şi coincizând cu aniversarea a 50 de ani de la fondarea clubului de şah al instituţiei de învăţământ superior de către cel care i-a fost rector vreme de 12 ani, regretatul Pius Brânzeu.

Nevednichy a acumulat 7 puncte şi jumătate din 9 posibile, devansându-i pe podium pe Codruţ Florescu, de la Apollo Satu Mare, cu 7 puncte, şi Marius Manolache, de la CS Studenţesc Medicina, cu 6,5 puncte.

La feminin, Corina Peptan a obţinut 6,5 puncte, şahista reprezentând cândva Timişoara, actualmente la CSM Bucureşti, fiind urmată pe podium de Irina Bulmaga, de la Politehnica Iaşi, cu 6 puncte, şi Angela Dragomirescu, de la gruparea gazdă, tot cu 6 puncte.

Ediția din acest an, care a fost precedată în zilele de 29-30 noiembrie de Memorialul “Pius Brânzeu” pentru juniori sub 16 ani, a reunit la start 73 de șahiști, printre care mari maeștri, maeștri internaționali, și inclusiv campioni naționali la zi pe eșichierul seniorilor. Au participat șahiști din Serbia, alături de cei de la cluburi din Arad, București, Cluj, Craiova, Cugir, Deva, Iași, Oradea, Ploiești sau Satu Mare, în unele cazuri de la mai multe grupări din aceeași localitate, dar și din județul nostru, de la grupări de profil precum Clubul de Șah din Giroc, Clubul de Șah din Dudeștii Noi, ACS Dumbrăvița, Mediator Giarmata Vii, CS Sînandrei, precum și din centrele locale de forță CSM Lugoj, CSȘ 1 Timișoara, CS AEM Luxten Timișoara și bineînțeles gazda CS Studențesc Medicina.

Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” Timișoara a organizat competiția prin Clubul Sportiv Studențesc “Medicina” Timișoara, în colaborare cu Consiliul Local Timișoara și Asociatia Județeană de Șah Timiș, în sala „Hyperion” a Clubului Studenților Mediciniști, din cadrul Căminului studențesc 1-2, situat în Piața Eftimie Murgu 3A.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Şah și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei + = 4

 


Ultimele articole din categoria Şah: