Argint: CSU Poli Timişoara pierde la mustaţă titlul naţional în Superliga feminină de floretă seniori

După ce băieţii Timişoarei cucereau joia trecută Superliga masculină, colegele lor de la CS U Politehnica Timişoara au ratat de puţin titlul pe ţară în Superliga de floretă seniori, pierzând la limită întâlnirea decisivă, cât o finală, cu CSA Steaua 1.

CS U Poli Timişoara, din nou vicecampioană naţională în Superliga de floretă feminină pe echipe de seniori (foto: www.frscrima.ro)

 

Învingătoare ieri la scor, în primele manşe ale competiţiei, 45-18 cu ACS Balestra şi 45-29 cu Olimpia Bucureşti, floretistele timişorence s-au impus chiar şi mai clar în prima manşă din această dimineaţă, 45-17 cu CSA Steaua 2, rămânând astfel faţă în faţă cu CSA Steaua 1, pentru adjudecarea titlului naţional.

Bucureştencele s-au impus însă la limită, de o manieră dramatică, 45-44, păstrându-şi astfel laurii. De fapt, s-a menţinut ordinea de anul trecut a primelor două clasate, CS U Politehnica încheind imediat în urma stelistelor. Într-o întrecere mai restrânsă decât la ediţia sa din 2013, faţă de care Superliga feminină de floretă pe echipe de seniori le-a pierdut pe Petrolul, a treia în primăvara trecută, şi CS Satu Mare, competiţia de două zile a reunit doar cinci grupări, printre care cele două garnituri roş-albastre, iar Steaua 1, în frunte cu Maria Boldor, cel mai bun exponent al floretei româneşti în 2013, şi care tocmai a cucerit, la 18 ani, Superliga feminină în proba individuală, a răturnat soarta încleştării cu titlul pe masă în ultimele sale secvenţe.

Timişorencele, cu Reka Balogh şi Petra Magyar clasate pe locul 3 în Superliga individuală, urmate fiind dintre colegele de echipă de Isabelle Stan, pe 6, şi Alina Enache, pe 11, au deţinut frâiele întâlnirii pe mai tot parcursul disputelor, dar Steaua 1 a aplicat tuşa decisivă cu 14 secunde înainte de final, pe planşă aflându-se Stan în faţa Mălinei Călugăreanu.

Maria Boldor şi Călugăreanu se clasau duminică primele două în Superliga individuală, în faţa timişorencelor Balogh şi Magyar, situate pe cea de-a treia treaptă a podiumului, iar Steaua 1 şi-a menţinut şi titlul pe echipe, în componenţă şi cu Laura Vîrgă şi Ana Boldor, în vreme ce Steaua 3 a luat bronzul.

CS U Poli Timişoara, cu Tudor Petruş la cârmă, din nou vicecampioană în Superligă!

Acest articol a fost publicat în Scrimă și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


opt × 4 =

 


Ultimele articole din categoria Scrimă: