Aur, numai și numai fetele: 5 medaliate. Brânză, bis la spadă cu echipa, Chițu la judo. Tot în scrimă, sabrerii României – argint

Delegația României la ediția inaugurală a Jocurilor Europene a avut niște ultime zile mai însorite la Baku, triplându-și numărul medaliilor de aur, cu scrima vioara întâi, în cadrul căreia spadasina Ana Maria Brânză a bisat prin a urca și pentru a doua oară pe prima treaptă a podiumului de premiere, de această dată în întrecerea pe echipe, vineri, când și sabrerii României au cucerit locul 2 și medaliile de argint.

Spadasinele României, aur la European Games

Spadasinele României, aur la European Games

 

Învingătoare marți în finala în dauna rusoaicei Zvereva, bucureșteanca Ana Maria Brânză s-a impus nu doar în proba individuală de spadă a competiției de scrimă din Azerbaijan, ci și în cea pe echipe, vineri, în ultimul act în dauna Estoniei.

Cu o zi înainte, în finala de joi a categoriei -52 kilograme a întrecerilor de judo de la European Games, Andreea Chițu devenea a doua sportivă a delegației României medaliată cu aur la Baku, judokana în vârstă de 27 de ani de loc din Bolintin Vale și care măsoară 1,57 metri învingând și pentru a patra oară în aceeași zi, în finala cu franțuzoaica Annabelle Euranie, ceea ce a adus o clasare pe podium și celei de-a șasea discipline din lotul ”tricolor” în Azerbaijan. Unde lugojeanca în vârstă de 28 de ani Corina Căprioriu, 29 pe 18 iulie, a fost eliminată în recalificările pentru semifinalele categoriei -57kg, de nemțoaica Roper, la a treia apariție a bănățencei pe saltea în concursul din Caucaz.

Scrima românească a avut însă cel mai mare aport, cu un total de 5 medalii din cele 12 cucerite de delegația ”tricoloră” la Marea Caspică, aducând vineri, 26 iunie, încă două medalii: un aur și un argint. Echipa de spadă feminin a cucerit medalia de aur în componența Ana Maria Brânză, Simona Pop, Simona Gherman și Amalia Tătăran. Pregătite de Dan Podeanu și George Epurescu, spadasinele din România au intrat în concurs direct în semifinale, acolo unde au învins Rusia, scor 31-24, iar în finală au învins din nou Estonia, scor 31-25. Aceasta a fost a doua victorie la rând într-o finală importantă în fața Estoniei după succesul de la Europenele din Elveția, de la Montreux.

De notat că astfel doar fetele au urcat la Baku pe primul loc pentru lotul României. Medalia de argint a fost câștigată vineri de echipa de sabie masculin, alcătuită din Tiberiu Dolniceanu – care urca în prealabil pe locul 2 și la individual, Alin Badea, Iulian Teodosiu și Mădălin Bucur. Echipa României, pregătită de Mihai Covaliu, a avut următorul parcurs la Baku: 45-34 cu Ungaria pe tabloul de 8; 45-44 cu Germania în semifinale și 44-45 cu Italia, în ultimul act. Scrima românească a încheiat astfel evoluțiile de la Jocurile Europene Baku 2015 cu bilanțul de două medalii de aur, două de argint și una de bronz.

Sâmbătă vor fi în concurs doar băieții, doi la judo și 3 la natație, această penultimă zi a Jocurilor Europene aducând în arenă și finala de volei feminin, între Turcia și Polonia, învingătoare în grupă ale României, pentru locul 3 luptând gazda Azerbaijan, care trecea și ea în seriile preliminare de ”tricolore”, contra Serbiei.

Finalele la baschet 3×3 s-au derulat deja vineri seară, Rusia impunându-se cu ambele garnituri, aur cu băieții, 18-14 în finala cu Spania, dar și cu fetele, 22-17 cu Ucraina, după ce România era eliminată joi, în optimi, 16-18 cu Cehia, la masculin, și 6-15 cu Grecia, la fete.

Acest articol a fost publicat în Scrimă și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× trei = 12

 


Ultimele articole din categoria Scrimă: