CSU Poli, locul 1 cu băieții și 2 cu fetele la Campionatul Național de floretă seniori, 3 la individual, feminin și masculin

CS Universitar Politehnica Timișoara nu s-a dezmințit nici la ediția din acest an a Campionatului Național de floretă pentru seniori în probe pe echipe respectiv individuale, ce s-a derulat de luni și până astăzi în Sala de scrimă Floreasca din București, formația masculină a alb-violeților recucerind titlul pe țară obținut în 2014, după ce anul trecut era vicecampioană, iar cea feminină păstrând medaliile de argint din precedentele 3 sezoane. Iar floretiștii de pe Bega au urcat pe podium și în duelurile individuale, obținând două medalii de bronz la fete și una la băieți.

13170720_10154096385959223_94970711_o-1024x576

 

Benjamin Bodo, Valentin Niță, Virgil Sălișcan și Iulian Teacă au cucerit locul 1 pentru CSU Poli Timișoara în întrecerea pe echipe a ”Naționalului” de floretă pentru seniori, ca o reeditare a performanței din 2014, și atunci, și acum alb-violeții urcând o treaptă, de pe 2 la ediția precedentă. În plus, bănățenii au aliniat la București chiar două garnituri, spre deosebire de anul trecut, cealaltă încheind în imediata apropiere a podiumului, pe locul 4, în alcătuirea Dragoș Iamandei, Teofil Moisuc, Andrei Neguț, Cătălin Tița, trăgând pentru ”CSU Poli 2”, după medaliatele cu argint și bronz CSU Cluj și CSA Steaua dar înaintea celor de la Chimia Râmnicu Vâlcea, CSȘ Ploiești și CSTA București. ”CSU Poli 1” a cucerit titlul depășindu-și toate cele 6 oponente.

Locul 2 și ”argintul” a fost adjudecat astăzi de timișorence, la căderea cortinei în întrecerea de floretă pusă timp de 4 zile în scenă de Federația Română de Scrimă, în întrecerea pe echipe feminine de seniori, CS Universitar Politehnica devenind vicecampioană a țării în componența Ana Boldor, Petra Magyar, Teodora Sîrbu și Isabelle Stan, cu o singură încleștare pierdută, cea cu CSA Steaua, care și-a păstrat titlul național. Și pentru ”violetele” lui CSU Poli este tot a patra clasare consecutivă pe același loc, doi în cazul timișorencelor, în acest an devansându-le pe cele de la Farul și CSTA București, după ce în 2014 și 2015 mai urca pe podium și CSA Steaua 2.

CSU Poli (sus, stânga), vicecampioană pe echipe / foto: frscrima.ro

CSU Poli (sus, stânga), vicecampioană pe echipe / foto: frscrima.ro

 

Argintul pe echipe al floretistelor a fost completat de cele două medalii de bronz în concursul individual, Ana Boldor și Isabelle Stan împărțindu-și a treia treaptă a podiumului pentru CSU Poli, după stelistele Maria Udrea și Mălina Călugăreanu. Alte floretiste în ”violet” între primele 10, pe 6 Laura Vîrga, 8 Teodora Sîrbu și pe 9 Petra Magyar. Sportivele Politehnicii erau întrecute în semifinale de steliste, Udrea calificându-se cu  15-4 în duelul cu Ana Boldor iar Călugăreanu cu 15-13 în fața Isabellei Stan.

Dacă la feminin CSA Steaua a luat locul 1 atât pe echipe cât și la individual, la masculin titlurile naționale au fost împărțite între Timișoara și Cluj, cei de pe Bega în echipă iar Radu Dărăban la individual pentru CSU Cluj, după o finală ”în familie” cu Gerhard Tuzhanyi. Bronz și locul 3 pentru CSU Poli însă și în concursul individual masculin, prin Benjamin Bodo, împărțind poziția cu stelistul Cristian Cândescu, din 28 de floretiști la start. Alți colegi poliști în prima jumătate a ierarhiei, Niță pe 6, 8 Teacă, 10 Moisuc și 11 Neguț.

Acest articol a fost publicat în Scrimă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Scrimă: