CSU Poli Timișoara, argint pe echipe feminine și bronz la băieți iar Isabelle Stan și Ana Boldor, pe podium la individual în Campionatul Național de floretă tineret

Floretistele timișorence au urcat în mai multe rânduri pe podium la finele săptămânii trecute, cu ocazia Campionatului Național de Tineret pe echipe și individual la masculin și feminin, ce au fost găzduite în sala de sport a ”Bazei II” – UPT, CS Universitar Politehnica obținând medaliile de argint cu echipa de fete și prin Isabelle Stan în proba individuală precum și cele de bronz cu formația băieților respectiv prin Ana Boldor, depășită de colega sa de club cu 15-11 în semifinala localnicelor.

logo3

 

Așadar două clasări timișorene pe podium în proba individuală a întrecerii naționale de floretă rezervată categoriei tineret, sub egida Federației Române de Scrimă. Doar Mălina Călugăreanu, de la CSA Steaua București, a răpus-o în finală pe Isabelle Stan, cu 15-11, după ce floretista Politehnicii trecea cu un  scor identic în penultimul act de colega sa de club alb-violet Ana Boldor. Cealaltă semifinală era între steliste, Mălina Călugăreanu – Maria Boldor 15-13, Ana și Maria Boldor mulțumindu-se așadar cu bronzul.

Maria Boldor obținea anul trecut locul 3 la Campionatul European de juniori de la Ierusalim, în proba individuală de floretă, fiind nominalizată de Federația Română de Scrimă între speranțele pe 2015 ale acestei discipline.

Dintre sportivele localnice, Petra Magyar s-a înclinat cu 9-15 colegei sale de club Ana Boldor, pe când Laura Vîrga tocmai Mălinei Călugăreanu, tot în sferturi, cu 10-15. În aceeași fază, Isabelle Stan mergea mai departe grație unui 10-9 cu Anca Săveanu (CSA Steaua).

Tot Steaua și CSU Poli s-au duelat la titlu și în întrecerea feminină pe echipe, câștig de cauză având tot gruparea bucureșteană: CSA Steaua 1 a dispus în finala mare de CSU Poli Timișoara cu 45-37, pe când garnitura a doua, CSA Steaua 2, a urcat pe podium mulțumită unui 45-23 cu CS Satu Mare.

Proba pe echipe la feminin, reunind formații de la doar 3 cluburi, CSA Steaua1, CSA Steaua2, CSA Steaua3, CS Satu Mare și gazda CSU Poli Timișoara, a pus punct în weekend întrecerii de 4 zile de pe malurile Begăi.

CSA Steaua1 și-a adjudecat titlul în alcătuirea Mălina Călugăreanu, Maria Boldor, Corina Damaschin și Anca Săveanu, vicecampioana CSU Poli Timișoara bazându-se pe Ana Boldor, Isabelle Stan, Laura Vîrga și Petra Magyar.

Gazdele au urcat în prealabil pe podium și în proba pe echipe la masculin, abordată de formații a patru cluburi: CSA Steaua 1, CSA Steaua 2, gazda CSU Poli Timișoara, CSS Ploiești și CS Satu Mare.

Tot CSA Steaua 1 a avut câștig de cauză și la băieți, cu 45-38 în finala mare cu CS Satu Mare, pe când CSU Poli Timișoara a urcat pe a treia treaptă a podiumului cu 45-27 în finala mică, împotriva celor de la CSS Ploiești. Bronzul pentru CSU Poli Timișoara a fost obținut de Teofil Moisuc, Andrei Neguț și Cătălin Tiță.
CSA Steaua 1 a câștigat titlul cu Vlad Porușniuc, Cristian Cândescu, Silviu Roșu și Alexandru Georgescu, vicecampionii de la CS Satu Mare fiind Benjamin Bodo, Alpar Bartok, Sebastian Flucuș și Tudor Surducan.

Singura probă a competiției în care sportivii de la CSU Poli n-au pătruns în semifinale a fost cea de floretă individual a băieților, adjudecată de Benjamin Bodo, de la CS Satu Mare, învingător în finala cu Vlad Porușniuc (CSA Steaua), scor 15-12. Stelistul trecea în sferturi de Andrei Neguț, unul dintre cei 2 sportivi de la CSU Poli Timișoara pe tabloul de 8, cu scorul de 15-10, un alt floretist al celor de pe Bega depășit în aceeași fază a concursului fiind Teofil Moisuc, 7-15 cu Bogdan Dascălu, de la CSU Cluj.

Acest articol a fost publicat în Scrimă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ 9 = zece

 


Ultimele articole din categoria Scrimă: