Cupa României la floretă seniori, la Baza II-UPT. CSU Cluj, urmată de Steaua, câştigă la băieţi pe echipe, Bogdan Dascălu şi Radu Dărăban, tot de la CSU, primii la individual. Pe planşă urmează fetele

Baza II – UPT găzduiește începând de luni, în perioada 2-5 octombrie, ediția 2017 a Cupei României la floretă rezervată seniorilor, concursul demarând cu cel masculin și urmând a  continua miercuri și joi cu cel feminin, o zi la individual iar în următoarea pe echipe. Clujenii au luat partea leului la Timișoara în concursurile băieţilor, CSU păstrându-şi titlul pe echipe, urmat de Steaua, pe când gazda CSU Politehnica a regresat un loc de la un sezon la altul, pe poziţia a treia, fără a alinia totodată o echipă a doua, iar Bogdan Dascălu şi Radu Dărăban, echipieri ai celor de sub Feleac, s-au clasat primii şi la individual.

 

Ieri, luni 2 octombrie, avea loc prima probă, cea de floretă masculin la individual. La startul concursului s-au aliniat 15 sportivi, iar anul acesta trofeul a fost câștigat în premieră de către Bogdan Dascălu, al treilea în 2016, dar care l-a deposedat de titlu pe un coechiper de la universitarii ardeleni. Legitimat la CSU Cluj Napoca, Dascălu a dispus în finala mare de colegul său Radu Dărăban, cu scorul de 15-14. Pe locul trei s-a clasat Silviu Roșu, care a trecut în finala mică de Gerard Tuzhanyi (CSU Cluj Napoca), scor 15-13.

Astăzi a avut loc proba a doua, de floretă masculin pe echipe, iar în acest an, pentru a doua oară consecutiv, trofeul a fost câștigat de către CSU Cluj Napoca, care a înregistrat trei victorii în tot atâtea partide. La startul concursului s-au prezentat 4 formații, sistemul de concurs fiind fiecare cu fiecare iar apoi alcătuindu-se clasamentul final, pe locul doi cu CSA Steaua 1, iar pe trei CSU Politehnica Timișoara.

Dar iată şi componența completă a echipelor participante în concursul masculin: Balogh Edgar, Radu Dărăban, Bogdan Dascălu şi Tuzhanyi Gerard la CSU Cluj, Cristian Candrea, Alexandru Pîrva şi Silviu Roşu la CSA Steaua 1, Mihail Barbinta, Benjamin Bodo, Valentin Niță şi Eugeniu Vadaniuc la CSU Politehnica respectiv Alexandru Sîrb, Răzvan Cristian şi Gabriel Albeanu la CSA Steaua 2.

Ierarhia concursului individual masculin:

1 Bogdan Dascălu CSU Cluj Napoca
2 Radu Dărăban CSU Cluj Napoca
3 Silviu Roșu CSA Steaua
4 Gerard Tuzhanyi CSU Cluj Napoca
5 Valentin Niță CSU Poli Timișoara
6 Benjamin Bodo CSU Poli Timișoara
7 Cristian Cândescu CSA Steaua
8 Alexandru Sîrb CSA Steaua
9 Alexandru Pîrva CSASteaua
10 Mihail Bărbință CSU Poli Timișoara
11 Eugeniu Vadaniuc CSU Poli Timișoara
12 Alpar Bartok CSU Cluj Napoca
13 Răzvan Cristian CSA Steaua
14 Szabolcs File CSU Cluj Napoca
15 Gabriel Albeanu CSA Steaua

În fiecare zi, probele încep la ora 9 și se desfășoară în sala de la Baza Sportivă 2 – Universitatea Politehnica din Timișoara:

– miercuri, 4 octombrie, concursul de floretă feminin la individual;
– joi, 5 octombrie, tot de la ora 9: floretă feminin pe echipe.

Acest articol a fost publicat în Scrimă și etichetat cu , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × = douazeci

 


Ultimele articole din categoria Scrimă: