Floretistele junioare ale României, cu Ana Boldor și Laura Vîrga de la CSU Poli, locul 5 pe echipe la Euro 2016, în Serbia

Reprezentativa de floretă a României în proba pe echipe feminine rezervată junioarelor din cadrul Campionatului European de scrimă pentru juniori și cadeți, ce ia sfârșit astăzi la Novi Sad, s-a clasat pe locul 5 din 15 formații la start, intrând inițial în sferturile de finală, în care a fost eliminată de Franța, după care s-a impus în duelurile de clasament din zona valorică 5. Iar pe lângă stelistele Maria Boldor și Mălina Călugăreanu, cvartetul ”tricolor” a fost completat de Ana Boldor și Laura Vîrga, floretiste de la CS Universitar Politehnica Timișoara.

La 3 zile după ce, duminică, în întrecerea individuală a floretistelor junioare, la Euro 2016 din Banatul Sîrbesc, Mălina Călugăreanu, de la CSA Steaua, se clasa pe locul 6, Maria Boldor (CSA Steaua) pe locul 23, Ana Boldor (CSU Politehnica Timișoara) pe locul 49 iar Laura Vîrga, tot de la alb-violete, pe locul 60, cele 4 s-au aliniat în concursul continental juvenil pe echipe al întrecerii începute pe 31 februarie la Novi Sad, obținând un creditabil loc 5.

Vîrga, Maria Boldor, Călugăreanu și Ana Boldor, locul 5 cu echipa de floretă junioare la Euro 2016-Ana

Vîrga, Maria Boldor, Călugăreanu și Ana Boldor, locul 5 cu echipa de floretă junioare la Euro 2016

 

Călugăreanu și surorile Boldor s-au confruntat în câte 3 dueluri decisive pentru clasarea pe poziția a cincea cu junioarele floretiste ale Spaniei, de care au dispus clar cu 45-21, după ce treceau și cu 45-34 în prima încleștare din zona locurilor 5-8 de selecționata similară a Israelului.

În prealabil, pentru pătrunderea în semifinale, româncele au fost întrecute cu 45-35 de reprezentativa Franței, după ce debutul pe tabloul de 16 echipe și-l făceau cu o victorie în dauna Suediei, 45-31. Polonezele, învingătoare ale franțuzoaicelor, și Rusia, care a dispus într-o strânsă semifinală de Italia, cu 40-36, își vor disputa în această după-amiază medalia de aur pe echipe la floreta feminină a junioarelor.

În ansamblul celor 10 zile de întreceri în Spens Arena din Novi Sad, atât în floretă cât și la spadă și sabie, pentru băieți și fete, la juniori și cadeți, individual și pe echipe, naționalele Rusiei, Ungariei, Italiei și Franței s-au numărat printre principalele câștigătoare ale probelor.

Acest articol a fost publicat în Scrimă, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Scrimă: