Floretistele Ungariei câștigă etapa de Cupă Mondială juvenilă de la Timișoara iar nipona Miyawaki la individual. România pe 7 la echipe iar Ana Boldor pe 9 la individual

Sala ”Constantin Jude” a fost în acest week-end gazdă a planșelor scrimei, la Timișoara desfășurându-se din nou scena internațională a unei reuniuni de ”Cupa Mondială” rezervată floretistelor junioare, implicate sâmbătă în întrecerea individuală iar duminică, pe echipe. Dacă Bangkok a fost în acest sfârșit de săptămână gazdă a băieților floretiști juniori, pe malurile Begăi au descins în schimb peste 80 de sportive din 17 țări, într-o întrecere de categorie ”Initial”, plasată în calendarul la scară globală al floretei juvenile după o competiție derulată săptămâna trecută la Budapesta atât la fete cât și la băieți, și înaintea altora pe finalul lunii, la Bochum la feminin iar la Leszno la masculin.

Karin Miyawaki, locul 1 în Junior World Cup Timișoara 2016

Karin Miyawaki, locul 1 în Junior World Cup Timișoara 2016

Pentru moment, onoarea și bucuria organizării a fost de partea Timișoarei și a Federației Române de Scrimă, în frunte cu președintele Mihai Covaliu, iar satisfacția câștigării probei individuale de sâmbătă a fost de partea unei sportive de peste mări și țări, nipona Karin Miyawaki, învingătoare cu 15-13 în finala cu Flora Pasztor, din Ungaria. Tot sportive maghiare și pe cea de-a treia treaptă a podiumului în întrecerea individuală, Kata Kondricz și Janka Toth, după ce în semifinale Miyawaki trecea cu 15-9 de Toth iar Pasztor cu 15-10 de Kondricz.

În sferturi, pe tabloul de opt, ieșeau din cursa pentru medalii Csilla Kokai, tot din Ungaria, grecoaica Aikaterini-Maria Kontochristopoulou, Aleksandra Frackowiak, din Polonia, și Beatrice Kudlacek (Austria), patru fiind așadar maghiarele intrate pe tabloul de opt.

Locul 9 l-a adjudecat Ana Boldor, de la CSU Politehnica Timișoara, care ceda cu 14-15 în duelul pentru pătrunderea pe tabloul de 8 cu poloneza Frackowiak, pe 10 încheind Amita Berthier, unică reprezentantă a statului Singapore în ”Constantin Jude”, iar în continuare pozițiile 11-20 împărțindu-și-le câte 3 sportive din Polonia și Japonia, două din Ucraina și câte una din Regatul Unit respectiv Spania.

În prealabil, Ana Boldor trecea pe tabloul de 64 cu 15-12 de poloneza Szewczyk și cu 15-9 de Andreyenka, din Belarus. Teodora Sîrbu, învingătoare cu 15-14 în dauna britanicei Kate Beardmore la primul duel pe tabloul de 64, a avut a doua cea mai bună clasare dintre românce, pe locul 28, urmată dintre ”tricolore” pe 44 de Rebeca Cândescu, pe 46 de Laura Vîrga și de Raluca Văcărașu pe 50, pe tabloul de 64 mai intrând totodată și Anca Săveanu respectiv Ioana Mistric, din totalul de 83 de floretiste aliniate la start, într-un concurs în care s-a tras pe 6 piste, în 12 grupe inițiale de câte 7, cu o excepție, o serie de șase.

1. Ungaria, 2. Polonia, 3. Japonia în proba pe echipe a Cupei Mondiale juvenile a floretistelor, la Timișoara

1. Ungaria, 2. Polonia, 3. Japonia în proba pe echipe a Cupei Mondiale juvenile a floretistelor, la Timișoara / frscrima.ro

 

Duminica a fost rezervată probei pe echipe, cu 9 reprezentative la start, iar pentru intrarea pe tabloul de 8 s-a apelat la un duel preliminar, adjudecat clar de un cvartet est-european, Belarus – Irlanda 45-24. În continuare, în duelurile pentru pătrunderea în semifinale s-a consemnat calificarea Poloniei, cea mai bine cotată formație prin punctajul deținut, cu 45-21 în fața celor din Belarus, dar și a Ungariei, a doua favorită a probei, printr-un 45-28 cu Spania, în continuare Japonia trecând de Regatul Unit iar România cedând Ucrainei.

În semifinale, Ungaria s-a impus în fața ucrainiencelor iar polonezele în dauna niponelor, floretiste din Țara Soarelui Răsare care aveau să se consoleze ulterior cu medaliile de bronz.

Formația Ungariei, în alcătuirea Flora Pasztor, Kata Kondricz, Janka Toth – toate din generația 1998, respectiv mezina Nora Hajas (n. 2000), s-a impus în finală cu 45-36 în fața Poloniei, care a luat argintul în componența Aleksandra Frakowiak, Beata Zurowska – ambele născute în 1997, Renata Tomczak (n. 1999) și Weronika Wisoky (n. 2000).

Iar pe a treia treaptă a podiumului, japonezele Karin Miyawaki, Chihiro Mori, Sumire Tsuji și Yuka Ueno, exponente ale generațiilor 1997, 1998, 1999 și 2001.

În zona valorică a locurilor 5-8, România a fost depășită în prima întâlnire și de Spania, încheind însă ziua printr-o victorie care a clasat-o pe locul șapte, echipa gazdă fiind formată din Ana Boldor, cea mai experimentată din cvartet, din generația 1997, Raluca Văcărașu, născută în anul 1999, și mezinele Raluca Drăghici și Anca Săveanu, din 2000.

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Scrimă, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Comentariile nu sunt permise.


Ultimele articole din categoria Scrimă: