Floretiștii alb-violeți câștigă Cupa României, echipele feminine de la CSU Politehnica, pe podium

Mare penurie numerică de formații participante la Cupa României de floretă pe echipe de seniori, numai câte 4 cluburi din 3 localități din țară aliniindu-se la startul concursului masculin respectiv feminin al ediției din acest an sub egida Federației Române de Scrimă, cu mențiunea că CS Universitar Politehnica Timișoara a fost singura grupare din țară care a aliniat câte două garnituri în fiecare întrecere, cea de bază a băieților câștigând la limită ultimul act cu CSU Cluj iar cele ale fetelor completând podiumul după prima trupă a Stelei.  

Doar capitala, Cluj, Constanța și Timișoara au fost reprezentate la mijlocul acestei săptămâni printr-un total de numai 5 cluburi, CSA Steaua, CSTA București, CSU Cluj, CS Farul și CSU Politehnica, la ediția 2019 a Cupei României de floretă pe echipe de seniori, desfășurată în Floreasca, sala ”Ana Pascu”, unde floretiștii alb-violeți au cucerit trofeul național, în componență cu Mihai Barbînță, Benjamin Bodo, Mihai Tănase și Eugeniu Vadaniuc.

O competiție așadar foarte restrânsă, drept dovadă sferturile de finală programând un singur meci, în care CSA Steaua a învins cu 45-28 pe concitadina CSTA, ceea ce nu știrbește cu nimic din reușita floretiștilor de la CS Universitar Politehnica.

Care, în semifinale, au dispus cu prima lor garnitură de CSA Steaua cu 45-39, înclinându-se în schimb cu echipa a doua în fața celor de la CSU Cluj, cu 45-31.

În ultimul act, deși au controlat mai bine de jumătate din meci, conducând cu 30-28 după releul al șaselea, clujenii au pierdut următoarele două relee, astfel încât ”violeții” au trecut la timonă cu 40-36. Iar în releul decisiv Radu Dărăban a recuperat din diferență, însă nu l-a putut învinge pe Benjamin Bodo decât cu 8-5, medaliile de aur fiind adjudecate de floretiștii de pe Bega, care s-au impus la limită, 45-44. În finala mică, CSA Steaua a învins cu 45-28 pe CSU Politehnica Timișoara 2.

În clasamentul final al ediției 2019 în Cupa României la floretă pe echipe de seniori, CSU Politehnica Timișoara 1 a cucerit locul I în alcătuirea Mihai Barbînță, Benjamin Bodo, Mihai Tănase, Eugeniu Vadaniuc, urmată pe podium de finalista CSU Cluj, în alcătuirea Radu Dărăban, Sebastian Flucuș, Vlad Poroșniuc, Gerard Tuzhanyi, respectiv CSA Steaua București, a treia, cu Alexandru Pîrva, Silviu Roșu, Vlad Roșu, Alexandru Sîrb.

Pentru CSU Politehnica Timișoara 2, a patra în ierarhie, au concurat Teofil Moisuc, Valentin Niță și Iulian Teacă, ultima clasată fiind CSTA București, pe planșă cu Mădălin Chirnogeanu, Andrei Ciobănică, Ștefan Marin și Gabriel Pavel.

CS Universitar Politehnica a disputat și finala feminină a competiției, cu prima sa echipă, dar a cedat în ultimul act cu 44-41 celor de la CSA Steaua 1. În schimb în finala mică, în care s-au întâlnit echipele secunde ale celor două cluburi finaliste, câștig de cauză au avut bănățencele, alb-violetele învingând-o pe CSA Steaua 2 cu 45-29.

În clasamentul final al Cupei României pe echipe de senioare la floretă, CSA Steaua 1 a triumfat în alcătuire cu Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Andreea Maria Gheorghe și Anca Săveanu, urmată de CSU Politehnica Timișoara 1, în componența Ana Boldor, Anastasia Cereș și Teodora Sîrbu, și cu mențiunea că în această toamnă echipa feminină de floretă a ”violetelor” a ocupat locul 4 în Cupa Europei. Echipa a doua a bănățencelor, CSU Politehnica Timișoara 2, pe locul 3 în capitală în alcătuirea Raluca Bleier, Ecaterina Gorobeț, Alexandra Lazin și Petra Magyar, urmată de CSA Steaua 2, CS Farul Constanța și CSTA București.

Timișoara are tradiție la floretă, într-o mai mare concurență la spadă tot CSA Steaua 1 câștigând Cupa României pe echipe de senioare, urmată la Craiova de concitadina CS Dinamo și gazda CS Universitatea, dintre opt formații la start, toate însă strict din capitală și din Bănie, plus din… Bulgaria.

 

 

Acest articol a fost publicat în Scrimă și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 − = patru

 


Ultimele articole din categoria Scrimă: