În preambulul etapei de Cupă Mondială la floretă feminin – juniori, de sâmbătă, din sala ”Constantin Jude”, CSU Politehnica Timișoara învinge acasă cu echipa de băieți, în ”Cupa României”, și ia locurile 2-4 la individual. Fetele, azi și joi…

Un concurs internațional ce va fi găzduit începând de sâmbătă de la ora 10 în sala ”Constantin Jude” din Timișoara, și anume prima etapă de Cupă Mondială la floretă rezervat categoriei feminin, juniori, incluzând și 3 sportive localnice, este prefațat în aceste zile, tot pe malurile Begăi, de întrecerile Cupei României la floretă, pe echipe și individual, la băieți și fete, de astăzi fiind rândul reprezentantelor sexului frumos, după foarte bunele rezultate ale celor de la CSU Politehnica în competiția masculină. Așadar, scrima la putere în aceste zile în capitala Banatului…

CSU Politehnica Timișoara, locul I marți 23 septembrie 2014 pe podiumul la floretă al Cupei României pe echipe de seniori

 

 

Ziua a treia a ”Cupei României” la floretă programează astăzi proba feminină individuală la Baza Sportivă Politehnica 2 din Timișoara, la start aliniindu-se 16 sportive, conform www.frscrima.ro. Mai întâi se derulează grupele preliminare, iar apoi toate floretistele vor evolua pe un tablou de 16 de eliminare directă.

Anul trecut, podiumul Cupei României la floretă, proba feminină individuală, a arătat astfel: 1. Maria Boldor (CSA Steaua), 2. Mălina Călugăreanu (CSA Steaua), 3. Isabelle Stan (CSU Poli Timișoara). ”Cupa României” se va încheia mâine, cu proba feminină pe echipe.

Ieri, în cea de-a doua zi a Cupei României la floretă, CSU Politehnica Timișoara s-a impus în întrecerea masculină pe echipe, în dauna celor de la CSU Cluj Napoca, CS Satu Mare și CSA Steaua, clasate în această ordine. Formația de pe Bega, care nu urca anul trecut pe podiumul competiției, a obținut marți trei victorii în tot atâtea partide. Cupa României s-a disputat după sistemul fiecare cu fiecare, iar la final s-a întocmit clasamentul.

CSU Politehnica Timișoara s-a impus în alcătuirea Valentin Niță, Virgil Sălișcan, Ionuț Teacă, Cătălin Tiță. Dar iată și componența celorlalte echipe care au concurat marți: CSU Cluj Napoca, cu Radu Dărăban, Bogdan Dascălu, Attila Donca, Gerard Tuzhanyi. CS Satu Mare, cu Vlad Baloș, Alpar Bartok, Benjamin Bodo, Sebastian Flucuș; CSA Steaua, cu Cristian Cândescu, Alexandru Georgescu, Vlad Porușniuc, Silviu Roșu;

CSU Politehnica încheia anul trecut ”Cupa României” de floretă pe echipe masculine pe locurile 4 și 5, cu garniturile sale I și II, după CSA Steaua, CSM Cluj și CS Satu Mare.

Inițial, luni, în prima zi a Cupei României la floretă, de la Baza Sportivă Politehnica 2 din Timișoara, sportivii gazdă au obținut locurile 2, 3 și 5 în întrecerea masculină individuală. La start s-au aliniat 19 sportivi, iar câștigător a ieșit Radu Dărăban. Transferat la începutul acestui an de la CSA Steaua la CSU Cluj Napoca, Dărăban a reușit să-și treacă în palmares o nouă Cupă a României, după ce l-a învins în finală pe Iulian Teacă (CSU Poli Timișoara), scor 15-8. Bronzul a fost cucerit de Valentin Niță (CSU Poli Timișoara), după 15-8 în finala mică împotriva lui Cătălin Tiță (CSU Poli Timișoara). Rezultatele din fazele finale ale competiției au fost:

Rezultatele semifinalelor:
Radu Dărăban (CSU Cluj Napoca) – Valentin Niță (CSU Poli Timișoara) 15-11;
Iulian Teacă (CSU Poli Timișoara) – Cătălin Tiță (CSU Poli Timișoara) 15-10;
Finala mică:
Valentin Niță (CSU Poli Timișoara) – Cătălin Tiță (CSU Poli Timișoara) 15-8;
Finala mare:
Radu Dărăban (CSU Cluj Napoca) – Iulian Teacă (CSU Poli Timișoara) 15-8.

Dintre timișorenii de la CSU Politehnica, Teofil Moisuc a încheiat pe locul 10 iar Andrei Neguț pe poziția a 14-a.

Finele săptămânii va aduce 3 timișorence în concursul internațional de ”Cupa Mondială” găzduit pe malurile Begăi. Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara și Federația Română de Scrimă organizează sâmbătă, 27 septembrie, o etapă de Cupă Mondială la floretă feminin juniori. La startul întrecerii se vor prezenta cele mai bune floretiste junioare din lume, iar printre ele se vor număra și 13 sportive din România. Acestea sunt: Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Raluca Drăghici, Corina Damaschin, Anca Săveanu, Teodora Sîrbu (toate de la CSA Steaua București), Ana Boldor, Alina Enache, Laura Vîrga (toate de la CSU Politehnica Timișoara), Adriana Haidu, Alexandra Lazin, Anett Varga (toate de la CS Satu Mare) și Raluca Văcărașu (CS Farul Constanța).

Maria Boldor (CSA Steaua) a cucerit medalia de bronz în primăvara acestui an la Campionatul European de juniori, de la Ierusalim, în proba de floretă feminin individual.

Concursul din weekend va avea loc în „Sala Constantin Jude” din Timișoara, sâmbătă 27 septembrie începând cu ora 10, și reprezintă prima etapă de Cupă Mondială din sezonul 2014/2015. Semifinalele și finala sunt programate să se desfășoare începând cu ora 16:30.

Acest articol a fost publicat în Scrimă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


+ cinci = 11

 


Ultimele articole din categoria Scrimă: