Mălina Călugăreanu, de la Steaua București, câștigă în sala ”Constantin Jude” prima etapă de Cupă Mondială la floretă feminin, juniori, găzduită de Timișoara

Mălina Călugăreanu, o tânără deja cu o vastă experiență internațională și sute de dispute la activ la acest nivel, inclusiv între seniori, a încununat cu un triumf românesc ceea ce a fost o reușită săptămână a scrimei la Timișoara, începută cu numeroase medalii pe echipe și la individual pentru gazda CSU Politehnica în întrecerea internă a Cupei României, și încheiată astăzi în sala ”Constantin Jude” cu o captivantă reuniune a primei etape de Cupa Mondială la floretă feminin – junioare, reunind sportive din 10 țări.

Mălina Călugăreanu (a doua din stânga), de la CSA Steaua București, locul I la etapa I a Cupei Mondiale de floretă feminin - junioare, la Timișoara (sursa foto: www.frscrimă.ro / Cornel Biholari)

 

 

Într-o ofensivă de popularitate pe fondul unor notabile rezultate la nivel internațional, Federația Română de Scrimă a optat pentru găzduirea unei etape de Cupă Mondială la floretă, rezervată categoriei juvenile, pe malurile Begăi, în colaborare cu Clubul Sportiv Universitatea Politehnica Timișoara, noutate de bun augur pentru arena sportivă timișoreană, iar ziua a fost plină, cu calificările începute de la ora 10 și fazele finale, derulate după-amiaza.

Satisfacția a fost cu atât mai mare cu cât medalia de aur a etapei a rămas pe teritoriu românesc, Mălina Călugăreanu, de la CSA Steaua București, impunându-se după o finală cu Iman Blow, din SUA, scor 15-1. Până în ultimul act, Călugăreanu a trecut pe tabloul de 32 cu 15-8 de Sylvie Binder (SUA), pe tabloul de 16 cu 15-7 de Aikaterini-Maria Kontochristopoulou (Grecia), pe tabloul de 8 cu 15-4 de Sabrina Massialas (SUA), iar în semifinale cu 15-11 de Kata Kondricz (Ungaria). Sportiva maghiară precum și italianca Elisabetta Bianchin au urcat pe a treia treaptă a podiumului de premiere în întrecerea din ”Constantin Jude”.

La startul întrecerii s-au prezentat 66 de floretiste junioare din 10 țări, dar în special din Italia, Ungaria și SUA, aliniind echipe cu câte 12 sportive, respectiv România, cu 13 floretiste, și anume stelistele Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Raluca Drăghici, Corina Damaschin, Anca Săveanu și Teodora Sîrbu, dar și Ana Boldor, Alina Enache și Laura Vîrga, toate de la CSU Politehnica Timișoara, Adriana Haidu, Alexandra Lazin, Anett Varga (toate de la CS Satu Mare) și Raluca Văcărașu (CS Farul Constanța).

Pentru floretistele acestor cluburi autohtone etapa de Cupă Mondială a constituit o continuare pe plan internațional a competițiilor desfășurate miercuri și joi la ”Baza 2” a UPT, în cadrul Cupei României la floretă pe echipe de seniori, în care bănățencele au încheiat pe locul 2 atât la individual cât și în duelul formațiilor.

Ana Boldor a încheiat etapa de Cupă Mondială pe locul 36, iar colegele sale de la CSU Politehnica, Alina Enache și Laura Vîrga, pe poziția a 57-a respectiv 60. 

Competiția internațională a mai reunit floretiste junioare și din Ucraina, prezentă cu 8 sportive, Austria și Slovacia, cu câte 3, respectiv Grecia, Noua Zeelandă și Republica Cehă, fiecare cu câte una.

Celelalte sportive din România s-au clasat pe următoarele poziții: Maria Boldor – locul 9, Corina Damaschina – locul 26, Teodora Sîrbu – locul 28, Raluca Văcărașu – locul 29, Anca Săveanu – locul 35, Anett Varga – locul 44, Raluca Drăghici – locul 53, Adriana Haidu – locul 56, și Alexandra Lazin – locul 66.

O lună septembrie în care scrima a luat așadar avânt în orașul… floretei, după ce ”Caravana Scrimei Românești” descindea nu demult într-o acțiune de popularizare a frumoasei discipline și pe Corso-ul Timișoarei…

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Scrimă și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


7 × = douazeci unu

 


Ultimele articole din categoria Scrimă: