Ora deschisă de sport, în mai multe locuri din Timiș: FOTO. Scrimă, lupte și kickboxing la Colonada Imperială din Buziaș, tenis de masă la Lacul Surduc, baschet (3×3) la Muzeul Satului Bănățean

Demonstrații sportive la Cascada Șopot dar și la Lacul Surduc – în Timiș, la Palatul CEC sau în fața Teatrului Național din București, în Sighetul Marmației sau la Conacul Marghiloman din Buzău. Reprezentații în locuri încărcate de semnificații culturale și turistice. Astfel poate fi descrisă acțiunea „Ora deschisă de sport”, desfășurată simultan în România și în 9 țări partenere – Bulgaria, Italia, Letonia, Lituania, Republica Macedonia, Portugalia, Slovenia, Spania și Turcia. În România, demonstrațiile puse în scenă au fost din atletism, aikido, baschet (3×3), gimnastică aerobică, haltere, judo, karate, kempo, kickboxing, lupte, lupte arhaice, pangration, scrimă și tenis de masă. Fotografii…

Baschet (3×3) la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara, cu participarea cluburilor CS Dunk Timișoara (logistică), CS Sport Star Timișoara, CSȘ Bega Timișoara și B.C. „U” Oradea.

Kempo la Cascada Șopot, cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii și CSC Moșnița.

Tenis de masă la Lacul Surduc (pe un catamaran și pe mal), cu sportivi de la ACS Dumbrăvița.

Scrimă, kickboxing și lupte la Colonada Imperială Buziaș, cu sportivi de la CSU Politehnica Timișoara și ACS Floreta Timișoara (scrimă), respectiv C.S Phoenix Buziaș (kickboxing și lupte).

Atletism pe Transluncani, cu CSC Moșnița.

În țară, aikido la FTMB–Tehnic Club, cu Asociația Club Kiai.

Karate la Școala Gimnazială Ferdinand I (Asociaţia Ecologie-Sport-Turism AEST), la Teatrul Naţional din București  (ACS Kyokushin Wolf Spirit), Clubul Sportiv Jissen Do (ASC Jissen Do), sediul FTMB – Tehnic Club (ASC Kame Karate), Conacul Marghiloman din Buzău (FRFK – ACS Shin-Do Buzău).

Judo la FTMB – Tehnic Club (CSȘ 1 București). Pangration la FTMB-Tehnic Club (Federația Română de Pangration Athlima).

Kickboxing la Palatul CEC (Federația Română de Freestyle Kickboxing FRFK, prin ACS Green Dragon), Palatul Parlamentului (FRFK, prin FRFK – ACS Impact), CS Real GYM (FRFK – CS Real GYM), Conacul Marghiloman (ACS Criss Ryu Buzău) și Sighetul Marmației (FRFK – ACS Ultimate Kickboxing).

Haltere, calistehnics și gimnastică aerobică la Mausoleul din Parcul Carol (Asociația The Forge Spirit).

În weekend, FTMB a inițiat de asemenea demonstrații de lupte arhaice în fața Muzeului Național de Istorie a României (Grupul de Reconstituire Istorică Nokors) și de dansuri populare (Asociația Doina Bucureștiului) – pe Insula Trandafirilor din Parcul Regele Mihai I al României.

„Un vis frumos, devenit realitate: am avut, în aceeași zi, demonstrații sportive în București și în județele Timiș, Maramureș și Buzău. Zeci de fotografi și cameramani profesioniști, ajutați de 3 drone, au lucrat la foc continuu și au reușit să surprindă, în imagini și filmări spectaculoase, acest regal al sportului, culturii și turismului. Totul se va materializa într-un album foto și un film al Proiectului European WoW Europe”, a declarat Beatrice Mercado, președintele Asociației Junior Sport – inițiator al Proiectului WoW Europe.

În România, „Ora deschisă de sport” s-a desfășurat în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Județul Timiș (APDT) – Turism Timiș, respectiv cu Fundația pentru Tineret a Municipiului București (FTMB), astfel:

Proiectul „WoW Europe”, conceput și accesat de Asociația AMA EVENTS, este coordonat de Asociația Junior Sport și este cofinanțat de Comisia Europeană prin Programul European Erasmus+ Sport, Not-for-profit European Sport Events, fiind aliniat la obiectivele specifice urmărite în domeniul sportului, respectiv, „încurajarea participării la sport și activitate fizică, în special prin sprijinirea punerii în aplicare a orientărilor UE privind activitatea fizică.”

Partener local principal din județul Timiș: Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în Județul Timiș (APDT).

Parteneri și susținători din județul Timiș: Consiliul Judeţean Timiş, Inspectoratul Școlar Județean Timis, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Timis, Universitatea Politehnica Timișoara.

Partener local principal București, Buzău și Maramureș: Fundația pentru Tineret a Municipiului București (FTMB).

Partener comunicare: PiArt Vision.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Lupte, Scrimă, Tenis de masă și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei × = 12

 


Ultimele articole din categoria Lupte: