Steaua 1, 42-33 cu CSU Politehnica în finala feminină pe echipe a Cupei României la floretă. Stelistele Mălina Călugăreanu și Maria Boldor își mențin la Baza II – UPT locurile 1-2 la individual

Punct final al ediției din acest an a Cupei României la floretă rezervată seniorilor, stelistele triumfând miercuri și joi atât la individual cât și pe echipe, după ce luni și marți se impuneau la Baza II – UPT clujenii, în concursul băieților. Iar de la întrecerile interne ale Federației Române de Scrimă, la cele internaționale, sala ”Constantin Jude” păstrând în weekend tradiția găzduirii la Timișoara a unei etape din Cupa Mondială juvenilă de floretă feminin.

CSA Steaua 1 a dispus și în 2017 de gazda CSU Politehnica, într-o reeditare a finalei timișorene din 2016

Și în acest an, trofeul Cupei României a fost câștigat în întrecerea pe echipe a floretistelor senioare de către prima formație de la CSA Steaua București, care, în finala mare, a trecut de CSU Politehnica Timișoara cu scorul de 42-33. Pe locul al treilea s-a clasat CS Farul Constanța, care a dispus în finala mică de CSA Steaua 2 cu scorul de 45-22.

Cinci formații s-au aliniat azi-dimineață la Baza II – UPT în competiția pe echipe a Cupei României, și anume CSA Steaua 1, gazda CSU Politehnica Timișoara, CS Farul Constanța, CSA Steaua 2 și CS Satu Mare, iar deținătoarele trofeului și-au păstrat întâietatea. În 2016, podiumul Cupei României la floretă în proba feminină pe echipe le-a înșiruit pe CSA Steaua 1, CSU Politehnica Timișoara pe 2 iar pe 3 CS Farul Constanța.

Sistemul de concurs a fost pe baza unui tablou incomplet de 8 echipe, cu eliminări directe. Ieri, 20 de sportive s-au duelat pe planșă în întrecerea individuală a Cupei României, iar și în ediția timișoreană din 2017, pentru al doilea an la rând, trofeul a fost câștigat de către Mălina Călugăreanu, legitimată la CSA Steaua, care a învins-o în finală pe Maria Boldor, tot de la CSA Steaua, cu scorul de 15-8.

Pe locul trei s-a clasat Teodora Sîrbu, de la CSU Politehnica Timișoara, care a dispus în finala mică de colega sa de club Ana Boldor, cu scorul de 15-13.

Iată ierarhia finală a concursului individual:

1 Mălina Călugăreanu CSA Steaua
2 Maria Boldor CSA Steaua
3 Teodora Sîrbu CSU Poli Timișoara
4 Ana Boldor CSU Poli Timișoara
5 Raluca Drăghici CS Farul Constanța
6 Rebeca Cândescu CSA Steaua
7 Andreea Gheorghe CSA Steaua
8 Laura Vîrga CSU Poli Timișoara
9 Alexandra Lazin CSU Poli Timișoara
10 Anca Săveanu CSA Steaua
11 Anastasia Cereș CSU Poli Timișoara
12 Raluca Văcărașu CS Farul Constanța
13 Anastasia Turcan CSU Poli Timișoara
14 Teodora Șofran CS Satu Mare
15 Diana Șuta CS Satu Mare
16 Ioana Mistric CSA Steaua
17 Melissa Korossy CS Satu Mare
18 Raluca Bleier ACS Floreta Timișoara
19 Teodora Băloiu CS Farul Constanța
20 Daria Panait CSA Steaua

*foto: frscrima.ro

Acest articol a fost publicat în Scrimă și etichetat cu , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


8 × = cincizeci sase

 


Ultimele articole din categoria Scrimă: