Consiliul Local al Municipiului Timişoara a hotărât cuantumul contribuţiilor financiare de la bugetul local pe anul 2011 pentru cluburile sportive din oraş, „Leii” galben-albaştri de la CS RCM UVT tăindu-şi porţia cea mai mare, în valoare de 320.000 lei, pentru activitatea echipei de seniori din Superliga Naţională, care duminică tocmai a obţinut primul succes stagional, precum şi pentru echipa de juniori activând în Campionatul Regional Transilvania şi centrul de copii al clubului.
Judecând după consistenţa numerică a echipei, cu un XV aliniat pentru culcarea balonului oval în suprafaţa de ţintă, şi cu măcar pe-atâţia alţi componenţi ai lotului, retribuţia alocată rugbyului a fost bine chibzuită iar decizia, bună.
În baza proiectelor de hotărâri din 8 aprilie, Consiliul Local a decis marţi sumele alocate pentru continuarea celor nouă contracte de asociere cu grupări sportive din oraş, aflate în derulare, printre care şi cea cu prim-divizionara de rugby, precum şi demararea unui al zecelea, cu diverse alte structuri sportive.
Astfel, C.S. Universitatea beneficiază în acest an de 200.000 lei de la bugetul local pentru prim-divizionara de handbal masculin CS Universitatea Politehnica Municipal, precum şi pentru secund-divizionara Poli II şi echipele de juniori, băieţii din jurul semicercului având parte de a doua sumă ca şi consistenţă, după gruparea de rugby. Clubul Sportiv BC Danzio Timişoara s-a ales cu 170.000 lei, baschetbalistele calificate în Cupa Europei Centrale fiind cel mai bine susţinute din bugetul local dintre sporturile de echipă cu personal feminin, iar CSS Bega, un club sportiv şcolar axat pe creşterea juniorilor în sporturi de echipă ca baschetul, fotbalul, rugbyul ori voleiul, plus canotaj, respectiv CSM Timişoara, urmează să încaseze câte 80.000 lei.
Alte câteva secţii ale Clubului Sportiv Universitatea, şi anume cele de handbal feminin, cu reprezentare în liga secundă, şi de volei masculin, a cărei echipă se află înaintea participării la barajul de promovare, plus cele mai restrânse, de atletism, canotaj, pentatlon modern şi scrimă, au alocate suma totală de 75.000 lei, aceeaşi şi pentru secţia de şah a CS AEM-Luxten.
Clubul Sportiv Şcolar Nr. 1 are de la bugetul local 70.000 lei în 2011 iar în baza noii asocieri pe acest an cu Liceul cu Program Sportiv Banatul, contribuţia financiară este de 60.000 lei.
În fine, ar mai fi un al zecelea proiect de hotărâre aprobat, pentru contribuţiile financiare asigurate altor structuri sportive, după cum urmează: 30.000 lei pentru CS FC Auto, divizionara D la fotbal, câte 24.000 lei pentru fiecare din grupările CSF CFR 1933 Timişoara, cu formaţiile sale de fotbal activând în Campionatul Judeţean şi Municipal plus cele nouă grupe ale centrului de copii şi juniori, CS BC Timba, o secund-divizionară cu aspiraţii de elevare în elita baschetului masculin, CS Haltere Electromotor respectiv CS UTK, din domeniul artelor marţiale, 23.000 lei pentru Asociaţia Judeţeană de Box, 20.000 lei pentru susţinerea selecţionatei sub 16 ani a judeţului Timiş, prin A.J. Fotbal Timiş, şi aceeaşi sumă de 20.000 lei pentru Clubul Sportiv Timişoara, inclusiv în ideea alinierii unei formaţii de handbal feminin în competiţia ligii secunde a Diviziei A, 15.000 lei pentru CS Daisho, din aceeaşi sferă a sporturilor de contact, câte 13.000 lei pentru Asociaţia non-profit Atletic Club Maraton, organizatoare a diverselor curse de alergări şi crosuri din oraş, respectiv CS Argus M.A.G., axată pe powerlifting, 12.000 lei pentru Clubul Sportiv „Florin Teodorescu”, respectiv câte 10.000 lei pentru CS Top Dance şi ACR – Comisia Judeţeană de Automobilism şi Karting. Fără finanţare dar cu beneficiul parteneriatului cu bazinul de înot al Complexului Sportiv Bega, va fi sprijinit în acest an Clubul Sportiv Înot Masters.
Aşadar suma de 1.392.000 lei este alocată din bugetul local pentru necesităţile diverselor cluburi în 2011, în plus o sumă de circa 3,3 milioane lei fiind debitată în contul unor restanţe pe anul 2010. Comparativ cu contribuţiile financiare de la bugetul local în 2010, alocaţia actuală de nici 1,5 milioane lei reprezintă un cuantum aproximativ înjumătăţit al acoperirii unor nevoi deloc extravagante, ci navigând dinspre o cotă de bun simţ spre cele de subzistenţă sau chiar avarie.
Momentan nu există un contract de asociere între Consiliul Local şi prim-divizionara alb-violetă, ce a expirat la finele anului 2010 şi ce ar putea fi eventual reînnodat cu stipularea condiţiei de atingere a unor obiective convenite între părţi şi a direcţionării unui procent în jurul a 15% spre Centrul de copii şi juniori al clubului. Odată cu rectificarea de buget din luna mai ar putea fi pusă pe tapet şi problema reasocierii cu prim-divizionara de fotbal precum şi contribuţiile financiare ce vizează Baschet Club Timişoara.