Lume a sportului, iată cine te-ar înțepa. Pfizer, producător al vaccinului ”Covid”, amendat din 2000 cu 4.747.652.947 dolari, mărunțiș în miliarde. Din care 104.004.655 pentru abateri legate de siguranță. Dar și o veste bună pentru lumea arenelor

Dacă tot a fost deturnat sportul spre captivitatea constrângerilor condiționate, fiindu-i subminat cursul competițional firesc, și dacă tot a căzut întreaga viață socială, inclusiv a lumii arenelor, în trapa transei colective a dependenței de ceea ce se întâmplă pe frontul ”războiului” cu ”virusul letal”, discuțiile din preajma sălilor și stadioanelor goale alunecând și spre ”pozitivi”, vaccinări și amenzi, de notat eventual atunci și totalul amenzilor cu care s-a ales în noul mileniu gigantul farmaceutic Pfizer, cel care în colaborare cu BioNTech a anunțat în 9 noiembrie că prima analiză intermediară a studiului clinic Phase3 oferă evidențe că un vaccin ar putea preveni eficient Covid-19, totalul amenzilor însumând din anul 2000 peste 4 miliarde și jumătate de dolari, mărunțiș în domeniu, mai exact 4.747.652.947 dolari, din care 104.004.655 pentru abateri legate de siguranță.

Baza de date a detectării abaterilor, violationtracker, enumeră documentat în tabele și prin defalcare cuantumul amenzilor aplicate pe principalele 5 grupuri de infracțiuni, grupuri totodată definite specific, respectiv pe principalele 5 tipuri primare de abateri, totalul acumulat din anul 2000 de compania farmaceutică din New York fiind de 4.747.652.947 dolari, dintre care 3 miliarde, 373 de milioane și 675 de mii de dolari pentru încălcări legate de îngrijirea sănătății, sumă echivalentă în desfășurătorul tipurilor de abateri primare promovării off-label sau fără aprobare a unor produse medicale.

Mai multe înregistrări, 23, sunt consemnate în aceeași statistică în privința abaterilor Pfizer legate de contractări guvernamentale, însumând un total al amenzilor de 1.161.001.892 dolari, așadar peste un miliard de dolari, în vreme ce 104.004.655 dolari este înscris în dreptul abaterilor legate de siguranță. Un total mai mic, 98.166.568 dolari, în cazul abaterilor ivite în competiția de piață, iar și mai mic, de 5.324.642 dolari, pentru cele ținând de mediu.

În ceea ce privește categoria tipurilor de abateri primare, al treilea total ca mărime a cuantumului, pentru violarea siguranței medicamentului sau echipamentului medical, în valoare a amenzilor de 103.840.000 dolari, urmat de 60.216.568 dolari în relație cu Foreign Corrupt Practices Act, ”act de practică coruptă internațională”, respectiv 34 de milioane și 700 de mii de dolari pentru abateri legate de comisioane și mită.

În detaliu, conform informațiilor de pe https://violationtracker.goodjobsfirst.org/prog.php?parent=pfizer

Acțiunile companiei newyorkeze Pfizer au fost tranzacționate în creștere cu 9% odată anunțul lansat, atingând un nou vârf în ultimele 52 de săptămâni, anunț completat de proiecția conform căreia partenerele vor produce până la 50 de milioane de doze la nivel mondial deja în anul în curs, încă 1,3 miliarde anul viitor. Vestea din momentul lansării căreia atenția publicului larg a început ușor, ușor să gliseze dinspre ”pozitivi” și ”cazuri” înspre vaccinare, așadar pe făgașul abil proiectat în prealabil în urzeala din decoruri servită sub forma unei ”narațiuni oficiale”, a venit luni 9 noiembrie dinspre gigantul farmaceutic Pfizer și BioNTech, dezvoltatorul de imunoterapie și vaccin bazat pe mARN, care, după 10 luni și înrolând din iulie 43.538 de participanți identificați ca fiind neinfectați în prealabil, dintre care 38.955 au și fost deja vaccinați cu a doua și ultima doză din candidatul de piață BNT162b2, au declarat o rată a eficacității vaccinului de peste 90%, la 7 zile de la administrarea celei de-a doua doze. Anunțul a mai specificat că se va continua colectarea de date adiționale prin perpetuarea înrolărilor în trial pentru o analiză finală plănuită când un total de 164 de cazuri confirmate de Covid-19 au fost acumulate. Asta este ceea ce, în linii mari, se diseminează oficial.

Fără a insista, evident și de la sine înțeles, că în cursa cu multiple companii farmaceutice competitoare în a comercializa pe piață un vaccin pentru ”noul” virus toate sunt o minunăție. 

Dar pe de altă parte și o veste foarte, foarte bună pentru lumea arenelor, prin prisma elementelor sale tangențiale sub formă de experți-specialiști-comentatori, mai precis pentru cea a tenisului de câmp românesc, și anume că CTP a anunțat public, și cu ”cap limpede” a procedat, căci nu mai era somnul nației liniștit în absența acestei vești drept chintesență a primordialelor noutăți musai asimilate de mase iar nici securitatea ”siguranței naționale” nu mai era ermetică altfel, a anunțat așadar că se va vaccina. Ce mai uriașă ușurare! Însă doar o întrebare… Să fie oare posibil, chiar așa ceva, adult dar totuși încă nevaccinat!?  

Sporttim poate fi accesat în social media pe pagini de pe Minds.com și Parler.

Altfel, aperitivul de acomodare deja servit, în derulare și ”fumat”…

Alegi neprezentarea, masca, ”distanțarea” sau izolarea, atunci poate vei încuviința și asta, iar în viitor și altele… Școală Internațională – Colegiu Tehnologic, printre instituțiile de învățământ pilot alese de guvern pentru testarea săptămâna aceasta de către Armată a tuturor elevilor și cadrelor, și aplicarea unui cod unic de bare pentru identificarea rezultatelor. ”Pozitivii”, ”securizați”. Anunțul școlii: ”În circumstanțe normale, acceptul parental ar fi solicitat pentru testarea copiilor, dar nu este posibil în aceste circumstanțe fără precedent”

… Dar și niscaiva amintiri despre viitorul apropiat. 

Vrei să asiști din tribună la un joc? Ticketmaster sugerează că viitorul e tot mai aproape. Intri dacă ești deja vaccinat sau ”testul” dinaintea meciului e ”negativ”, verificabile prin aplicații smartphone

Acest articol a fost publicat în Sport sabotat și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


5 × trei =

 


Ultimele articole din categoria Sport sabotat: