Mass-media a fost în totalitate complice perpetuării minciunilor ”pLandemiei”, folosite tiranic sub forma unui fascism medical, după cum sugerează Consiliul Etic German, Deutscher Ethikrat, într-un raport de 161 de pagini intitulat ” Vulnerabilitate și reziliență în criză – criterii etice pentru decizii într-o pandemie” şi dat publicităţii, consiliul criticând absenţa expunerii realităţii de către mass-media în timpul ”pLandemiei”.
Documentul în limba germană, tradus în limba engleză de portalul insular The Expose, detaliază în cadrul subsecțiunii 4.2 din secțiunea 4, sub titlul ”Instituții și procese democratice și de participare politică de încredere și robuste”, pe seama complicității mass-media în schema de păcălire a publicului, explicând că ”raportările din mass-media care au fost prea afirmative sau unilaterale au eșuat în ceea ce privește stimularea formării de opinie. Critica nu este doar legitimă, ci este necesară.” Ultimă remarcă semnalată de autorii documentului în special în contextul în care în principiu ne raportăm la traiul într-o societate liberă, deschisă.
Documentul mai punctează aspectul că ”evenimente evident nedorite aproape că n-au fost adresate cu necesară claritate de mass-media, aceasta văzându-se drept <constructivă> sau <sensibilă la binele comun>.”
Respectiv că ”pandemia necesită în mod continuu complexe decizii echilibrate. Asemenea decizii cu greutate sunt în cele din urmă de natură politică. Însă acestea nu neapărat se bazează strict pe informări factuale bine fundamentate din sfera expertizei științelor naturii și sociale. Deoarece acestea afectează de asemenea moral și legal opțiunile într-o măsură considerabilă, asemenea hotărâri cu încărcătură trebuie de asemenea să întrunească criterii legale și etice.”
Din nefericire, nicicând nu i s-a permis și publicului să aibă un cuvânt de spus în luarea deciziilor, totul venind dinspre vârf, iar mass-media a facilitat această stare de fapt. Infamele lockdowns au și blocat posibilitatea altfel legitimă a oamenilor de a se aduna precum ar fi făcut-o în mod normal, astfel încât să dezbată deschis situația și să vină cu soluții, izolarea fiind înadins astfel prefabricată pentru a slăbi fibra socială și a-i îndepărta pe semeni unii de alții.
Expose a remarcat pe marginea documentului German Ethics Council că ”toate procedurile decizionale ale statului și instituțiilor se bazează în cele din urmă pe resursele societății civile, pe o cultură politică liberă și pe o socializare politică luminată, iar mai presus de toate pe inițiativele asociațiilor de formare a opiniei publice.”
”În timpul pandemiei, multe dintre oportunitățile și locurile uzuale unde numeroase comunicări deliberate puteau avea loc n-au putut fi accesate ca urmare a restricțiilor impuse societății, restricții de contact și mobilitate. În lumina acestor limitări, funcția nu doar a social media dar de asemenea și a mass-media pentru deliberare politică este cu atât mai importantă.”
Însă, în locul unui proces firesc de coeziune socială, mass-media a fost inserată cu bună știinţă pentru a prelua acest rol şi a forma naraţiunea adresată populaţiei, când de fapt oamenii ar fi trebuit să-și formeze propriile crezuri pe baza faptelor și gândirii critice rezultate dintr-o informare echidistantă. Din nefericire pentru omenire, mass-media a intoxicat lumea cu propaganda dezinformării, evitând subiecte discutabile, care, dezbătute, ar fi putut determina măcar o secțiune a publicului să rumege mai pe îndelete situația.
”Starea de criză și de urgență nu trebuie folosite pe post de oportunitate pentru a renunța la jurnalismul critic. Deoarece tocmai atunci este necesar! Trebuie să înfățișeze conflictele politice și sociale existente sub pecetea <priorității înfruntării pandemiei>, dar care sunt în pericol de a fi date uitării. Menținând vie conștientizarea contradicțiilor și oferindu-le un forum ar fi o sarcină educațională în toată vâltoarea agitației mediatice” semnalează un editorial din Neues Deutschland care cade de acord cu revelațiile expuse de GEC.
Surse:
suggests the German Ethics Council (GEC).