Reprezentanți ai sălilor de sport și domeniului Horeca, solicitare către CJSU Timiș prin petiții scrise și online: ”Timișoara, oraș liber! Opriți carantina inutilă!” Comunicatele

Mai mulți reprezentanți ai domeniului sportiv și economic din Timișoara solicită Prefectului de Timiș și Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să nu prelungească cele două săptămâni de carantină. Aceștia au formulat o petiție oficială și au remis un comunicat în care fac trimitere la lansarea și unei petiții online, ”Timișoara, oraș liber! Opriți carantina inutilă!”, al cărei mesaj este și acesta inserat mai jos.

Prin petiția scrisă, inițiatorii solicită următoarele:

– prezentarea publică a unei analize a eficienței carantinei instituite pentru municipiul Timișoara și pentru zona periurbană înainte de a decide ridicarea sau prelungirea carantinei:

– afișarea publică a modului în care fiecare membru va vota în ședința care vizează ridicarea sau prelungirea carantinei Timișoarei și a zonei periurbane. Comunitatea și în special segmentele afectate de deciziile CJSU trebuie să afle argumentele și votul dat de reprezentații instituțiilor care formează CJSU. În condițiile în care CJSU va prelungi carantina fără argumente și o bază legală solidă, petiționarii intenționează să acționeze în instanță CJSU pentru daune materiale. Votul fiecărui membru CJSU are un direct impact economic și social, astfel că fiecare vot trebuie asumat și fundamentat;

– oprirea carantinei inutile și ineficiente pentru orașul Timișoara și zona periurbană precum și decuplarea suspendării activității sportive de la rata de infectare Covid-19.

Semnatarii petiției oficiale au formulat de asemenea și o petiție în online „Timișoara, oraș liber!” care poate fi semnată de părinți, elevi, profesori sau angajați din toate domeniile afectate de carantină.

Accesarea acesteia, într-o legătură inserată mai jos, cele semnalate de inițiatori fiind după cum urmează…

”Măsura carantinării municipiului Timișoara și a zonei periurbane a generat efecte negative în toate domeniile economice și sociale fără să scadă rata de infectare Covid-19.

Cerem CJSU Timiș (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență) și președintelui acestuia, prefectul Zoltan Nemeth, să nu prelungească această carantină ineficientă care a adus în pragul disperării părinți, elevi, profesori, proprietari și angajați ai restaurantelor, hotelurilor și centrelor de sport.Atragem atenția asupra faptului că economia locală moare, calitatea vieții cetățenilor scade și sănătatea le este afectată de măsuri care nu opresc răspândirea virusului. Solicităm CJSU să prezinte public rezultatele carantinei de două săptămâni.

Ce efect a avut îngenuncherea a 500.000 de cetățeni în afară de CREȘTEREA ratei de infectare Covid-19?

Așteptăm ca prefectul și membrii CJSU să iasă public și să explice strategia anti-Covid-19, de ce au votat carantina și cine răspunde acum, legal sau cu funcția, pentru cele 2 săptămâni negre de blocare a activităților în Timișoara și zona periurbană.

Dorim ca CJSU să deruleze o consultare a comunității, să ia la cunoștință faptul că deciziile luate au consecințe grave, pentru care pot fi trași la răspundere legal și pentru care se pot cere daune materiale.

Nu există nicio măsură de protecție pentru economia locală, s-a dat carantină fără vreo măsură compensatorie și fără organizarea unor alternative pentru domeniile afectate.

Nu sunt prezentate date și rezultate ale măsurilor luate, în mass-media se vehiculează doar păreri personale nefundamentate și povești emoționale.

În acest timp, copii rămân în case, lipsiți de îngrijire și de educație pentru că părinții trebuie să lupte pentru supraviețuirea financiară.

Carantina împovărează statul, carantina distruge economia și nu salvează nimic, poate doar imaginea unor lideri incapabili să gestioneze o situație de criză.” Semnatari, reprezentanți ai sălilor de sport și domeniului Horeca.

Petiția online, la legătura…

https://www.petitieonline.com/timioara_ora_liber_oprii_carantina_inutil?fbclid=IwAR3Rm9XW1RFbiQaJC2Qp5LroDLgjg9GjGN1ryCJuVVETki_Drtj3gYOlxbE

Cotidianul Sporttim este solidar și absolut de acord cu binevenitul și necesarul demers al inițiatorilor, care au reacționat cât se poate de firesc deși întârziat la inutilele măsuri aplicate de iresponsabilii și inconștienții gestionari ai situației în derulare, fiind totuși de preferat ca societatea civilă să preîntâmpine și nu doar să reacționeze tardiv sau chiar zadarnic la experimentele detrimentalei transformări societale implementate de executanți sub false pretexte.

Sporttim este unica publicație din vestul țării și printre foarte, foarte puținele la nivel național din domeniul de activitate al editării ziarelor care a consemnat de peste un an de zile – strict sub forma documentelor oficiale, datelor statistice, studiilor de caz și referințelor verificabile din cercetare și științifico-medicale – reperele reale ale farsei ”pLandemiei”, cu totul altceva decât ”narațiunea oficială” inoculată populației prin manipulare și propagandă de majoritatea absolut covârșitoare a mass-media, care a trădat publicul prin dezinformare și omisiune, departe de a puncta măcar și în treacăt o multitudine de aspecte cheie ale mascaradei în derulare. Sporttim anticipa explicativ de mai bine de un an, pe baza realității factuale obiective, la subiect, situația actuală a crizei premeditate în care a fost târâtă subversiv societatea, cotidianul urmând a republica pentru conformitate din arhivă dintre consemnările în acest sens ale ultimelor 12 luni, toate informațiile rămânând la fel de vitale și de actualitate, cu atât mai mult cu cât sunt subiecte tabu și luate cu ignoranță în derâdere în spațiul public românesc.        

Acest articol a fost publicat în Sport de masă, Sport sabotat și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Reprezentanți ai sălilor de sport și domeniului Horeca, solicitare către CJSU Timiș prin petiții scrise și online: ”Timișoara, oraș liber! Opriți carantina inutilă!” Comunicatele

  1. Marcel Toloș spune:

    Votez pentru susținerea petiției!
    Provin din rândul clasei muncitoare, dar nemulțumită de tirania persecuției nondemocractice aflată la putere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 + patru =

 


Ultimele articole din categoria Sport de masă: