România îi are exact aşa cum îi creşte, nu-n mişcare: 48,3% dintre copii 6 ore online într-o zi liberă. Unul din 3 între 8 şi 17 ani cu o formă de tulburare emoţională în ultimii 2 ani de pe urma expunerii la aşa-zisele „reţele de socializare”. Efectele nespuse ale „izolării” din pLandemia „sperietoare”. Iar imaturii aşa-zis „adulţi” le-au pus la dispoziţie aşa-zisele „reţele de socializare”

Sporttim oferă educaţie sportivă de un deceniu şi jumătate prin intermediul rândurilor acestei publicaţii, dar credeţi că are cu adevărat „trecere” în pofida experienţei de peste 32 de ani în jurnalism a proprietarului ziarului online independent, în plus şi aproape 6 ani activ în continuu ca legitimat al unui club atletic din Anglia? România avându-i pe bieţii viitori „roboţei ai sistemului” fix exact cum îi creşte şi prin intermediul extrem de nocivelor aşa-zise „reţele de socializare”, aşadar nu-n mişcare ci predispuşi sedentarismului, 48,3% dintre copii petrecând 6 ore online într-o zi liberă, fie la sfârşit de săptămână ori în vacanţă. Unul din 3 între 8 şi 17 ani manifestând tot conform statisticilor organizaţiei „Salvaţi copiii” o formă de tulburare emoţională în ultimii 2 ani de pe urma expunerii la aşa-zisele „reţele de socializare”. Deloc întâmplătoare într-o perioadă în care s-au înfiripat subtil şi efectele bineînţeles nespuse ale „izolării” din pLandemia „sperietoare”. În care o semnificativă parte aşa-zis matură a pseudosocietăţii, de fapt infantilizată spre stupiditate, a ales a le purta greşit de grijă viitoarelor generaţii. 

În aceste pagini s-a întreprins în toţi aceşti ani exact ceea ce ne-a dictat conştiinţa în spiritul educării sportive a publicului cititor, în sensul conştientizării necesităţii aplicării unor principii simple dar elementare de trai pe liniile Mens Sana in Corpore Sano, doar ca într-atâtea şi-atâtea cazuri tocmai doar simplul „mesager” să fie luat în fel şi chip la ochi, însă Sporttim chiar şi-a îndeplinit totalmente datoria pentru a deschide… ochii şi sufletele atâtora – misiune înfăptuită, nemaifiind absolut deloc problema publicaţiei vizavi de inerţia toxică în care a alunecat încet şi sigur o pseudosocietate susceptibilă absorbirii pe pilot automat a celor mai perfide reflexe nebănuite din rătăcitorul aşa-zis „stil de viaţă” apusean, căruia i-a conectat cu o inconştienţă demnă de o cauză mai bună şi viitoarele generaţii, şi-i ai exact cum îi creşti, inclusiv prin intermediul nopţii minţii din bezna raţiunii, aşa-zisele „reţele de socializare”, contaminare curată.

Tinere generaţii drept victime inevitabile ale unei pseudosocietăţi infantilizate spre stupiditate, pe calea ireversibilă a degenerării speciei, inclusiv prin hibridizarea sa, ruptă de naturaleţea divină, în marş spre transumanism. 

Vorba-ceea, n-ai vrea absolut deloc a fi în pielea atâtora şi-atâtora mai proaspete generaţii, odată trăindu-le şi văzându-le mai pe toate. Iar cert e că Sporttim nu-i chiar deloc în imensul cerc asociat acelora cu patalamaua „După noi, potopul…” 

Răul fiind deja sădit iar la ora actuală efectuându-se constatarea daunelor. Spre exemplu şi precum mai jos.

Căci, conform datelor statistice furnizate de serviciile de terapie psihologică şi sprijin psiho-emoţional ale organizaţiei Salvaţi Copiii, în ultimii 2 ani unul din trei copii cu vârsta între 8 şi 17 ani a prezentat o formă de tulburare emoţională, precum anxietate sau depresie, cauzată de expunerea îndelungată la reţelele de socializare.

Şi cine a avut oare responsabilitatea evitării acestui veritabil flagel, dacă nu aşa-zişii „adulţi” de fapt imaturi, la nivel individual şi, pare-se, colectiv!?

Conform ultimelor cercetări Salvați Copiii, intervalul de vârstă în care utilizarea reţelelor sociale devine semnificativă este între 5 şi 10 ani.

Iar 48,3% dintre copii petrec peste 6 ore pe zi online, în cazul unei zile libere, fie că vorbim de sfârşitul de săptămână sau de vacanţă, conform datelor colectate în cadrul cercetărilor derulate de organizaţia Salvaţi Copiii, majoritatea acestui timp fiind dedicat reţelelor sociale.

Conform aceleiaşi surse, majoritatea copiilor afirmă că valorile sau interesele lor găsesc o confirmare în conţinutul întâlnit pe reţelele sociale, 57% dintre ei declarând că „media socială” îi ajută să îşi vadă defectele.

Ori venim în completare prin a puncta că noile generaţii, necesitând bineînţeles îndrumare, nu pot decât să preia tocmai ceea ce văd în jurul lor, într-un mediu social semnificativ infiltrat de tehnologie şi telecomunicaţii, în care predispunerea atâtora spre a-şi impresiona semenii, ca fiind „importanţi” şi „imaculaţi” în „perfecţiunea” lor, a devenit… mod de viaţă, pe liniile hedonismului vanitos de import.

Salvaţi Copiii a remis un comunicat precizând printre altele şi următoarele. Anxietatea şi depresia la copii şi adolescenţi se manifestă tot mai des în contextul utilizării reţelelor sociale. Anxietatea aduce cu ea frici intense, nelinişte şi dificultăţi de concentrare, iar depresia se identifică prin tristeţe profundă, retragere şi pierderea interesului pentru activităţi. Mulţi dintre copii ajung în terapie cu simptome precum lipsa concentrării, izolarea socială, insomnii sau scăderea stimei de sine. Aceste stări le afectează viaţa de zi cu zi, de la performanţa şcolară până la relaţiile cu cei din jur, şi necesită intervenţie specializată pentru a învăţa să gestioneze emoţiile sănătos”, a declarat Mihaela Dinu, psiholog clinician Salvaţi Copiii.

Pe reţelele sociale, tinerii sunt expuşi presiunii de a se compara constant cu ceilalţi şi de a câştiga aprobarea prin like-uri şi comentarii, ceea ce amplifică sentimentele de inadecvare şi frustrare şi poate duce la tulburări emoţionale semnificative. Majoritatea copiilor afirmă că valorile sau interesele lor găsesc o confirmare în conţinutul întâlnit pe reţelele sociale, 57% dintre ei declarând că social media îi ajută să îşi vadă defectele.

Creşterea alarmantă a cazurilor de tulburări emoţionale în rândul copiilor şi adolescenţilor, cauzată de utilizarea excesivă a reţelelor sociale, este o problemă care necesită atenţie imediată. Este necesar să promovăm alternative sănătoase de petrecere a timpului liber pentru copii, împreună cu părinții”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizației Salvaţi Copiii.

Organizaţia Salvaţi Copiii lansează o campanie națională de conștientizare și educare, destinată copiilor și adolescenților, precum și părinților și profesorilor, pentru a combate efectele nocive ale consumului în exces de social media. Campania „Poveștile perfecte nu au filtre” include o serie de conferințe, activități interactive și resurse educaționale menite să dezvolte gândirea critică și să îi ajute pe copii să gestioneze emoțiile negative cauzate de presiunile online.

 

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Sport sabotat și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× unu = 5

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: