Belodedici, ambasador: „Oamenii care fac sport gîndesc altfel”

„Student Cup 2012”, mai exact Campionatul Naţional Universitar de Fotbal, a cărui a treia fază zonală, la Timişoara, a avut deschiderea oficială luni după-amiază în Aula Magna a Universităţii de Vest, prilej cu care Marilen Pirtea, Rector al UVT, a remarcat că “prima acțiune care pune la aceeaşi masă 3 rectori este una prin sport… un element esențial în viaţa fiecăruia”, îşi intră în drepturi deja marţi dimineaţă, în Banu Sport, cu jocuri cu reprize a cîte 25 de minute între echipe de 5 plus unu, urmînd ca învingătoarele semifinalelor de joi să-şi obţină dreptul de calificare la turneul final, de la Iaşi. (foto: echipa celei mai vechi şi prestigioase unităţi de învăţămînt superior prezentă la zonalul de pe Bega, Universitatea Politehnica Timişoara, antrenor Ovidiu Olariu)

Participă echipele a 4 universităţi de stat din Timișoara şi o alta, particulară, din judeţul nostru, mai precis din Lugoj, precum şi din Arad, Oradea, Târgu Jiu, Petroşani şi Reșița, miza fiind obţinerea celor două bilete pentru faza finală. Primele două faze zonale s-au derulat la Bucureşti şi Cluj Napoca, urmînd ca ultima să aibă loc la Craiova.

Iar apropo de ultima fază a competiţiei universitare, rezervată ca dealtfel şi întreaga întrecere doar loturilor a cîte 10 studenţi amatori de fotbal şi nelegitimaţi la cluburi divizionare sau de minifotbal, fază finală la care anul trecut echipa Universităţii Politehnice Timişoara, antrenată de Ovidiu Olariu, a ratat ieşirea din grupe, unul dintre ambasadorii organizatorilor de la Student Sport, Florin Bătrînu, a încurajat echipele timișorene cu ocazia inaugurării întrecerii, de ieri, să aducă acasă trofeul de la turneul final din luna mai, de la Iaşi. La finele competiţiei zonale timişorene, joi seară, Bătrînu se va ocupa de coordonarea echipei Banatului, ce va evolua într-un meci demonstrativ împotriva Generaţiei de Aur, din care nu vor lipsi Jean Vlădoiu, Bogdan Stelea, Florin Tene, Iosif Rotariu sau Miodrag Belodedici, un alt port-drapel al întrecerilor universitare, al cărui mesaj ca ambasador al iniţiativei studenţeşti e „oamenii care fac sport gîndesc altfel”. 

„Competițiile își propun să contribuie la asigurarea cadrului necesar dezvoltării continue, a organizării și funcționării performante a sistemului național de educație fizică și sport la nivelul universitar”, explică pe portalul oficial studentsport.ro organizatorii competiţiei. La deschiderea oficială a fazei zonale timişorene au participat printre alţii şi rectori ai 3 instituţii de învăţămînt superior din oraş: prof.dr.ing. Viorel Șerban – Rector al Universității Politehnice, prof.dr. Paul Pîrsan – Rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului, Flavius Nastor – Director al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Timiș, Maria Anca Corescu – Director al Casei de Cultură a Studenților, Florin Bătrânu – Ambasador Student Sport şi Adrian Socaciu – Fondator Student Sport.

Unsprezece universităţi din vestul ţării îşi vor măsura forţele de marţi pînă joi în preliminariile Campionatului Naţional Universitar, reunind cîte 10 dintre cei mai buni jucători de fotbal de la Universitatea de Vest Timișoara, Universitatea “Politehnică” din Timişoara, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Victor Babeş” din Timişoara, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara, Universitatea din Oradea, Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa, Universitatea din Petroşani, Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, Universitatea Europeană Drăgan din Lugoj și Universitatea “Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu, meciurile avînd loc marți și miercuri în sala Banu Sport iar joi în Sala Sporturilor „Constantin Jude”. Intrarea este liberă.

Campionatul Naţional Universitar este o competiție organizată de Asociația „Student Sport”, Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi se bucură de recunoaşterea Federației Române de Fotbal, care va avea delegaţii săi în tribună la ora jocurilor de joi.

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


4 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: