Congresul Științific de Educație, Sănătate și Motricitate Umană, organizat de UNEFS, evidențiază importanța practicării activităților fizice și sportive pentru calitatea vieții

Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport din București (UNEFS) a organizat timp de 4 zile, la București, Congresul Științific de Educație, Sănătate și Motricitate Umană, manifestare făcând parte din seria de evenimente științifice și omagiale care marchează deschiderea Anului Centenarului acestei instituții. De-a lungul celor 100 de ani de existență, UNEFS a devenit un for metodologic și științific recunoscut pe plan național și internațional, susținând inovația și implementarea acesteia în practicarea exercițiilor fizice.

În semn de recunoaștere a statutului UNEFS, Uri Schaefer – președinte al Consiliului Internațional de Știința Sportului și Educației Fizice (Berlin, Germania), a acceptat primirea titlului de Doctor Honoris Causa conferit de către Senatul UNEFS. Personalitate marcantă a domeniului, Uri Schaefer a evidențiat în discursul său importanța practicării exercițiilor fizice, la toate categoriile de vârstă, și a adoptării unui stil de viață activ în perioada post-impuneri restrictive.

„Promovăm metode moderne de cercetare științifică și modele de aplicare a rezultatelor acesteia în educație fizică, sport și kinetoterapie, modele care să permită obținerea stării de bine, dar și a excelenței umane, și să confirme capacitatea noastră de a performa la nivel competitiv mondial”, a spus (prof. univ. dr.) Florin Pelin – Rector UNEFS, în deschiderea Congresului Științific de Educație, Sănătate și Motricitate Umană. 

La evenimentele organizate de UNEFS au participat reprezentanți ai Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Federației Române de Baschet, ai facultăților de profil din întreaga țară.

 

Acest articol a fost publicat în Baschet, Sport de masă, Sport Universitar și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 × noua =

 


Ultimele articole din categoria Baschet: