Iubitorii natației, pe blocstarturi la a V-a ediție 2,5k Aqua Challenge, 2.500 de metri de înot sâmbătă în bazinul Bega

Ilegal sabotat vreme de 2 ani fără nici cea mai mică justificare argumentată științifico-medical și sanitar, doar o diversiune a ”pLandemiei”, sportul amator caută să reînvie treptat la viață în acest repaus de grație îngăduit de stăpânire înaintea reaccelerării tiraniei, pasionații de natație fiind invitați sâmbătă la cea de-a cincea ediție a reuniunii 2,5kAquaChallenge, pe culoarele a câte 25 de metri lungime ale bazinului „Bega” din Timișoara, în zona Circumvalațiunii. Provocarea constă în a înota o distanță de 2,5 kilometri.

2,5kAquaChallenge este un eveniment de amatori deschis tuturor pasionaților de înot

2,5kAquaChallenge este un eveniment de amatori deschis tuturor pasionaților de înot, indiferent de viteză sau tehnică în practicarea înotului, participarea în sine fiind mai importantă decât rezultatele. Înotul masters implică adulți care practică acest sport ca amatori, participarea fiind mai importantă decât rezultatele. Sportivii concurează pe grupe de vârstă: 12-15 ani, 16-19, 20-24, 25-29, 30-34, 35-39, ș. a. m. d., cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzând orice vârstă peste 100 de ani.

Înotătorii amatori sunt invitați la 2,5kAquaChallenge la bazinul Bega

Nu este necesar ca participanţii să facă parte dintr-un club sau asociaţie sportivă. Pot participa persoane care au împlinit 18 ani pană la data desfășurării și care au o stare de sănătate și o pregătire fizică adecvată pentru participarea la un astfel de eveniment, nefiind necesar ca participanții să facă parte dintr-un club/asociație sportivă. În mod excepțional, cu acordul scris al unuia dintre părinți sau al unei persoane adulte care are calitatea de tutore, pot participa și persoane care au împlinit vârsta de 12 ani. Vârsta trebuie probată pe baza actului propriu de identitate.

Clasamentul final se face pe grupe de vârstă şi gen, în funcţie de timpul necesar pentru a termina proba. Concurentul și concurenta cu cel mai bun timp de încheiere a probei în cadrul evenimentului, indiferent de grupa de vârstă, vor primi câte un trofeu simbolic.

Fiecare participant beneficiază de un certificat de participare în care sunt menționate: numele și prenumele, distanța parcursă și locul obținut, genul și grupa de vârstă.

Organizatorii doresc să facă din acest eveniment o oportunitate de socializare, respectiv de petrecere activă și în același timp plăcută a timpului liber. Evenimentul este o provocare pt iubitorii înotului, oferind posibilitatea unei abordări diferite în raport cu concursurile tradiționale. 

2,5kAquaChallenge este un eveniment organizat de către Clubul de Înot MASTERS Timişoara 

Înot Masters Timișoara colaborează în organizarea reuniunii cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş și Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport – Universitatea de Vest din Timişoara.

Detalii despre eveniment și repartizarea pe culoare, precum și alte informații actualizate sunt disponibile online, la http://www.timisoara.inot-masters.ro. .

*

Clubul de Înot MASTERS Timișoara reunește persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numarindu-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată înotul de performanță.

Într-un clasament european privitor la practicarea de activități sportive de către adulți (Eurobarometru 2014), România ocupă unul dintre locurile codașe între cele 28 de țări ale UE, în condițiile în care 60 % dintre românii adulți nu fac niciodată sport sau activități fizice, situația fiind mai rea doar în Bulgaria (78 %), Malta (75 %) și Portugalia (64%). În acest context, clubul MASTERS Timișoara promovează practicarea activității sportive de către adulți, în general, vizând, în același timp, atât păstrarea stării de sănătate, cât și îmbunătățirea capacității sportive a practicanților.

Clubul de Înot MASTERS Timișoara  funcționează în regim de auto-susținere financiară, costurile deplasărilor la concursuri fiind suportate de către participanți.

Constituirea Clubului de Înot MASTERS Timișoara a reprezentat o premieră națională, mișcarea de înot masters fiind demarată în România de către clubul din Timișoara cu speranța ca și în alte localități se vor constitui asemenea cluburi.

În prezent, cluburi de înot masters mai funcționează în Arad, Baia Mare, Brașov, Campina, Cluj, Galați, Ploiești și Reșița, dar evenimente de înot masters sînt organizate și în alte orașe. 

Cei interesați de Clubul de Înot MASTERS Timișoara pot obține detalii suplimentare pe Internet, la www.timișoara.înot-masters.ro sau la e-mail: contact@timișoara.înot-masters.ro.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Înot, Sport de masă și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 9 = patruzeci cinci

 


Ultimele articole din categoria Înot: