Lajos: „În lotul României vor fi şi 3-4 jucători din Timişoara”

S-a pus încet, încet în mişcare şi minifotbalul local, care în week-end şi-a derulat deja cea de-a doua etapă din cursul unei noi ediţii de campionat, a opta în istoricul competiţiei, ce reuneşte la start 121 de echipe răspîndite în 4 ligi valorice. Aşadar, la baza sportivă „Alborz” s-a şi disputat un total de 118 meciuri în ultimele două sfîrşituri de săptămînă, rezultatele din week-end şi ierarhiile fiindu-vă prezentate pe coloana dreaptă a secţiunii Futsal/Minifotbal. Alte aspecte la nivel local sau internaţional a relevat pentru noi Tiberiu Lajos, gazdă a campionatului dar şi selecţioner naţional…

Minifotbalul cîştigă teren şi noi aderenţi iar Tiberiu Lajos a atras atenţia că MAV-Glissando, campioană en-titre timişeană, a fost practic doar la cîteva lovituri de departajare distanţă de reprezentarea României în ediţia inaugurală a Champions League: „Anul acesta s-a constituit Federaţia Europeană de minifotbal, care este organizatoare a Campionatului European, unde sperăm să ne păstrăm titlul continental, luna viitoare, şi care din 2013 a pregătit să se dea startul primei ediţii a întrecerii intercluburi Champions League la minifotbal. Cîştigătoarea de anul acesta, formaţia din Iaşi, care a cîştigat finala la lovituri de departajare, în faţa reprezentantei Timişoarei, s-a calificat în întrecerea europeană”.

În ceea ce priveşte întrecerea locală, una dintre pionierele minifotbalului românesc pe cînd în alte judeţe încă se organizau doar competiţii răzleţe gen cupă, aceasta se mîndreşte cu cel mai mare număr de echipe şi jucători la nivel naţional, în continuă creştere: „A început de-acum şi liga a patra, avînd un număr record de echipe în cele 4 eşaloane, 121, cu 7 echipe în plus faţă de sezonul trecut. Activi sunt peste 1.800 de jucători dintr-un total de circa 4.000 de legitimaţi în Timiş. Fiecare formaţie încearcă să-şi stabilească obiectivele pentru acest sezon iar unele achiziţionează şi dintre foşti fotbalişti. Astfel, Iosif şi Ilie Rotariu s-au reactivat, evoluînd în cea de-a doua ligă, la echipa AEM”.

Lajos ne-a mai spus că puţine s-au schimbat în plan organizatoric sau al regulamentelor, în ciuda creşterii competiţiei, cu o primă ligă de 18 echipe, o a doua respectiv a treia cu cîte două serii de 16, şi o a patra cu 3 de cîte 13 formaţii: „Cînd lucrurile merg bine, n-are rost să modifici foarte multe. Sunt modificări foarte mici la regulament, de exemplu începerea jocului se efectuează cu o pasă cu adversarul, care pasează înapoi, acest tip de lovitură de începere fiind un act de fair-play, practicată la fiecare început de joc şi repriză, respectiv după goluri”.

Dacă la „Alborz” s-au jucat deja două etape, în schimb Lajos este cu un ochi şi pe conturarea lotului „tricolor”, a cărui întrunire în vederea alinierii la C.E. va avea loc în 17 septembrie, la Iaşi: „Acolo vom efectua 3 antrenamente, apoi ne deplasăm în Republica Moldova. Vom avea un lot de 14 jucători, cu 2 portari”.

Pentru neavizaţi, minifotbalul se dispută în componenţe ale echipelor de 5 plus 1, durata meciului fiind de 2×20 minute: „Prioritar este Campionatul European de la Chişinău, care va avea loc în perioada 21-23 septembrie, cu 16 echipe la start, mai multe decît la precedenta ediţie, iar săptămîna aceasta voi face convocările pentru lotul naţional. Cu siguranţă vor fi cîţiva jucători convocaţi şi de la propria noastră campioană, MAV Glissando, care a jucat la Deva finala campionatului din 2012. Aşadar vor fi şi 3-4 jucători din campionatul nostru pe plan local. Avem două titluri continentale, chiar la primele două ediţii, şi sperăm să-l obţinem şi pe cel de-al treilea”. Românii, cu timişoreni în componenţă şi pregătiţi fiind de Tiberiu Lajos, au cucerit titlul european în 2011 după o finală cu Republica Cehă.

Acest articol a fost publicat în Exclusiv, Futsal/Minifotbal, Sport de masă și etichetat cu , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


cinci + = 7

 


Ultimele articole din categoria Exclusiv: