CSU Politehnica Timişoara, reprezentată de 2 sportivi la Campionatul European de cadeţi şi juniori de la Napoli

Doi dintre floretiştii Politehncii Timişoara se pregătesc să participe, săptămâna aceasta, la Campionatul European de cadeţi şi juniori, la Napoli. Este vorba despre Felix Dogariu şi Dumitriţa Josan.

Felix Dogariu şi Dumitrița Josan vor participa în perioada 22-29 februarie 2024 la Campionatul European de cadeţi şi juniori care va avea loc în Italia, la Napoli.

La floretă masculin – cadeţi, Felix Dogariu, proaspăt campion naţional, este cel mai bine clasat din România. Se află la un ranking de 28 pe plan mondial, cu un total de 84 de puncte. Următorul cel mai bine clasat român are un ranking de 97, cu 26 de puncte. Pentru sportivul nostru în vârstă de 15 ani există speranţe de a prinde un loc printre primii 16 floretiști ai Europei.

La floretă feminin – cadeţi, CSU Politehnica Timişoara va fi prezentă prin Dumitriţa Josan (17 ani), reprezentantă a Republicii Moldova. Conform ranking-ului, ea este clasată a 13-a, cu 121 de puncte. Iar la Napoli pleacă cu gândul de a repeta performanța din anul 2023, atunci când a câștigat medalia de bronz la Campionatul European de la Tallinn, Estonia.

Printre sportivii care ar fi trebuit să se afle la Napoli se numără și Ingrid Miti Bikfalvi. Clasarea pe poziţia a 4-a în ranking la nivel național îi acorda această posibilitate, însă din pricina unor jocuri de culise a fost preferată o altă sportivă de la Steaua Bucureşti.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Scrimă, Sport juvenil, Sport Universitar și etichetat cu , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


trei − = 2

 


Ultimele articole din categoria Scrimă: