FC Electrica 1869 Timişoara, dublă învingătoare la „Cupa Poli Timişoara Junior 2012”, reaminteşte Municipalităţii că există

FC Electrica 1869 Timişoara s-a impus astăzi la două dintre cele 3 categorii de vîrstă ale ediţiei inaugurale a „Cupei Poli Timişoara Junior 2012”, chiotele de bucurie ale copiilor grupării-pepinieră din estul Timişoarei răzbătînd astfel din sala „Constantin Jude” şi pînă la Municipalitate, ca o readucere aminte că şi alb-albaştrii există pe harta fotbalului juvenil local, dacă tot s-a pus Primăria la Gala Sportului Timişorean 2012, de joi, să invite şi urce pe scenă mai toţi reprezentanţii grupelor din cluburi locale cu centre de copii şi juniori.

Eveniment de final de an pentru care clubul Electrica n-a primit absolut nici un apel telefonic, darmite o invitaţie, în condiţiile în care alte grupări timişorene de calibru mai mic au fost chemate pentru a-şi urca micuţii pe scenă.

Electrica are într-adevăr 10 grupe de vîrstă în cadrul pepinierei sale, de la categoria 1996 şi pînă la 2005-2006, care chiar s-a impus astăzi în „Constantin Jude”, clubul fondat în 2 august 1929 mîndrindu-se în acest 2012 cu locul 3 la categoria 2000 în cadrul celui mai puternic turneu juvenil central european, Fragaria Cup, în Slovacia, dar şi cu faptul că alimentează sistematic cu tinere talente pepinierele mai puternicelor ACS Poli şi LPS Banatul, în unele cazuri copii din preajma Gării Mici a Timişoarei mergînd chiar mai departe, cu destinaţia Academia de Fotbal Gheorghe Hagi.

Revenind la subiectul acestor rînduri, ediţia inaugurală a „Cupei Poli Timişoara Junior 2012”, duminica a oferit în sala „Constantin Jude” nu mai puţin decît 18 meciuri pe 3 categorii de vîrstă, învingătoare sfîrşind grupările Electricii la 2001-2002, cu Marius Nichitean antrenor, respectiv 2005-2006, cu Ionuţ Iacob la cîrmă, şi LPS Banatul, pregătită de Pavel Velcotă, la categoria 2003-2004.

Grupele Electricii Timişoara la turneul "Cupa Poli Timişoara Junior 2012"

Grupă de vîrstă la care LPS Banatul a marcat cîte 4 goluri în cele două jocuri de duminică ale fazei finale, dispunînd cu 4-2 de ACS Poli Timişoara şi cu 4-1 de Electrica.

ACS Poli Timişoara s-a clasat a doua, trecînd cu 1-0 de Electrica, învinsa oferind cel mai bun jucător al acestei grupe de vîrstă, şi anume Mădălin Ursu.

Ceva mai puţine goluri a implicat triunghiularul fazei finale la categoria 2001-2002, adjudecat de FC Electrica 1869, cu victorii la zero. În primul meci al grupei finale, LPS Banatul – Porto Bega 0-1 (0-0), după care cei de la Electrica au dispus de LPS Banatul cu 1-0 (0-0; gol Miculescu), respectiv cu 3-0 (2-0) de Porto Bega (goluri: Bînzar – două, Hădărugă).

David Miculescu, de la învingători, a fost desemnat cel mai bun jucător al categoriei, în vreme ce Victor Bînzar a obţinut titlul de golgeter, cu 4 reuşite.

Marius Nichitean i-a aliniat în faza finală pe Popeţ, Valasztek – portari; Morariu, Paşcu, Dreţcanu, Hădărugă, Mohorîta, Bînzar, Braşoveanu, Miculescu, Şofran, Ciachir.

Porto Bega s-a clasat a doua în vreme ce LPS Banatul, cu Cristi Petcu aliniind copii din generaţiile 2002 şi chiar 2003, pe locul 3.

Şi cea mai mică grupă de vîrstă a competiţiei organizate de ACS Poli Timişoara, 2005- 2006, a fost adjudecată tot de micul club de lîngă Gara de Est, copiii pregătiţi de Ionuţ Iacob trecînd cu 2-1 (2-0) de CFR (goluri: Ureche – două) şi remizînd 1-1 (0-1) cu LPS Banatul Timişoara (gol: Topîrceanu). Tot o remiză a adus şi cel de-al treilea meci al triunghiularului fazei finale, CFR Timişoara – LPS Banatul 1-1.

Învingătoarea Electrica se califica în turneul final cu două succese la 3 goluri diferenţă, repurtate în cursul dimineţii, şi anume 3-0 cu LPS Banatul (2005) şi 5-2 cu CFR II Timişoara. „Este o grupă alcătuită în urmă cu aproape un an de zile de colegul meu Marius Nichitean, pe care am preluat-o în luna august. Întrecerea a fost binevenită, copiii avînd ocazia să joace mai multe meciuri într-o zi, iar victoriile de azi le oferă încredere, speranţe şi putere de muncă”, ne-a spus la final Ionuţ Iacob, antrenor al micuţilor Electricii, pentru care Cătălin Ureche a fost golgeter al categoriei, cu 6 reuşite.

FC Electrica 1869 a cucerit prima ediţie a întrecerii juvenile la categoria 2005-2006 cu copiii David Constantinescu, Fabian Cibi, Raul Popa, Gabriel Topîrceanu, Paul Rebegea, Cătălin Ureche – căpitan, Antonio Carciuc, Alessandro Vaccari, Sebastian Holostă, Denis Colojoară, Denis Petre, Rafael Pătran, Dario Boroşoiu, Nicolas Balint, Horia Marinescu, Alex Costea.

Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal, Juniori, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la FC Electrica 1869 Timişoara, dublă învingătoare la „Cupa Poli Timişoara Junior 2012”, reaminteşte Municipalităţii că există

  1. cstm spune:

    Poate in ani urmatori Ripensia isi va face un centru de juniori, cel putin la grupele mari, astfel copii de la Electrica ar putea continua la aceasi baza sportiva (practic in familie) si ar fi si echipa de seniori unde sa fie promovati.

    Si echipe ca Electrica, CFR, Auto, clar ar merita sa fie sprijinite pentru as crea centre de copii si juniori cat mai bune (au dovedit si pana acum ca fac o treaba buna si ar putea sa faca o treaba si mai buna)

    Bafta si sper ca fiecare din aceste echipe sa produca jucatori buni care sa ridice proprile echipe de seniori, chiar sa promoveze (actualmente Electrica si Ripensia in liga 6, si CFR si Auto in Liga 4).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Futsal/Minifotbal: