În România limba germană este la modă!

Limba germană devine tot mai căutată în România, locurile din grădinițele și școlile unde se predă limba germană se epuizează în câteva momente. Argumentul care circulă în jurul acestei tendințe este faptul că limba germană le poate asigura un viitor mai bun copiilor și suntem total de acord cu acest lucru, același lucru fiind valabil și pentru adulți.

Conform statisticilor, limba germană se predă în peste 100 de școli din România, iar unitățile de învățământ în care se predă limba germană sunt în continuă creștere, deoarece companiile de origine germană au devenit un parteneri de afaceri importanți pentru România, astfel, și nevoia de vorbitori de germană crește constant.

Limba germană este una dintre cele 3 limbi de lucru pe care Uniunea Europeană le folosește, precum și limbă oficială în 9 state. Mai mult, limba germană îți oferă diverse posibilități de dezvoltare profesională atât pentru copii, cât și pentru adulți, prin programe de schimb cultura, de exemplul. De când facem parte din Uniunea Europeană, germană a devenit aproape obligatorie pentru o carieră sau afacere proprie de succes.

Deschiderea pentru o educație făcută altfel și pentru oportunitățile de formare pe care le oferă limba germană a condus la înființarea Asociației Gutenberg – cea mai mare comunitate și rețea de tineri vorbitori de limba germană din România, însumând peste 160+ de proiecte și programe educaționale în 12+ ani de activitate.

Pentru că membrii Asociației au simțit pe piele lor beneficiile cunoașterii limbii germane în procesul de dezvoltare personală și profesională, au luat inițiativa de a dezvolta programe educaționale , creând o serie de cursuri  în limba germană, pentru toate categoriile de vârstă și diferite nivele lingvistice, în cadrul a două inițiative complementare de tip start-up:

– Centrul Gutenberg ( www.invatagermana.ro ): cursuri de limba germană pentru adulți și companii;

– Centrul Didacto ( www.didacto.ro ): cursuri și activități educaționale în limba germană pentru copii.

Centrul Gutenberg susține învățarea limbii germane în rândul adulților

Centrul Gutenberg vă pune la dispoziție o serie de cursuri online și resurse educaționale interactive special concepute pentru a sprijini adulții în procesul de învățare a limbii germane.

Cursurile sunt de tip clasic, care se focusează, în mare parte, pe învățarea limbii germane după cerințele încadrării în standardele lingvistice europene. De asemenea, pentru a pune în practică cunoștințele dobândite, pentru a le îmbunătăți pe cele existente și pentru îmbogățirea vocabului, Centrul Gutenberg organizează și cursuri conversaționale unde puteți face acest lucru.

Atât cursurile clasice, cât și cele conversaționale au loc online și împreună cu cei 400+ cursanți absolvenți am identificat o serie întreagă de avantaje, precum costuri mai scăzute și faptul că poți să înveți limba germană de oriunde vrei tu, fără să fie nevoie să te deplasezi la locația lor

Adulții care cunosc limba germană au un avantaj competitiv pe piața muncii din România, dar și în străinătate, precum pe piața muncii din regiunea D.A.CH. (Germania, Austria, Elveția). De asemenea, vorbitorii de germană au șanse mai mari la angajare, un salariu mai mare și posibilitatea de a ocupa o poziție mai înaltă.

Centrul Didacto îți învață copilul limba germană

O altă inițiativă marca Gutenberg, care se focusează pe sprijinirea copiilor în procesul de învățare a limbii germane, este Centrul Didacto a cărei misiune este de a crește generații de copii încrezători care vor ajunge acolo unde își propun. Acest lucru are loc prin oferirea de programe educaționale online și offline.

Activitățile online de la Centrul Didacto includ cursuri și ateliere conversaționale în limba germană. Acestea sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani și pentru orice nivel de germană (începător, intermediar, avansat). Activitățile offline au loc vara și iarna și includ tabere de germană de zi în Cluj-Napoca sau cu cazare la munte, având și diverse tematici.

La Centrul Didacto ai posibilitatea de a participa la sesiuni demonstrative gratuite pentru a te convinge de calitatea programelor pe care le oferă, vei afla cum se desfășoară cursurile de germană online, ce metode se folosesc pentru predarea limbii germane, care este dinamica grupului din care face parte copilul dumneavoastră și e nivel de germană deține.

Copiii vorbitori de limba germană au șansa de a participa la programe de schimburi, tabere educaționale, burse și acces la unități de învățământ de calitate în țară, dar și în străinătate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acest articol a fost publicat în Badminton, Sport juvenil și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 × = optsprezece

 


Ultimele articole din categoria Badminton: