Lansarea pe Timiș a proiectului național ”Campionii României în școală, liceu și universitate”, vineri la ora 15 la LPS Banatul

Ministerul Tineretului și Sportului lansează vineri 24 noiembrie la ora 10 la București, la Palatul Victoria, proiectul ”Campionii României în școală, liceu și universitate”, care are ca obiectiv ”creșterea gradului de participare activă și sistematică” a copiilor din școli, a tinerilor din licee și universități ”la activitățile sportive, promovarea valorilor sportului ca mijloc de îmbunătățire a stării de sănătate, a condiției fizice și psihice, dezvoltarea competențelor sociale – spiritul de echipă, solidaritatea, toleranța și fair-play-ul, contribuind la îmbunătățirea calității vieții”.

Așa cum este formulat, obiectivul este generos. Inițiatorii își propun ca prin aplicarea proiectului să crească ”numărul de elevi și studenți înscriși în cluburile și asociațiile sportive școlare”, să fie promovate activitățile sportive școlare și să fie înființate noi asociații sportive pentru elevi și studenți pe plan local, să fie promovat sportul de masă și de performanță, să fie făcută o mai consistentă informare cu privire la beneficiile practicării sportului și ”implicarea în activități sportive a tinerilor din mediul rural și din comunitățile dezavantajate”.

La nivel local acest proiect se va desfășura prin Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret, unități subordonate ale Ministerului Tineretului și Sportului.

În județul Timiș, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, va desfășura prima întâlnire din cadrul acestui proiect vineri 24 noiembrie de la ora 15 la Timișoara, la Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timișoara.

La această primă întâlnire, mesajul este transmis de:

  • Doina Moț, componentă a echipei naționale de volei a României, ocupantă a locului III la Campionatul European și locul IV la Jocurile Olimpice;
  • Luciean Vasilache – component al echipei naționale de handbal a României, ocupant al locului III la Jocurile Olimpice;
  • Gyula Gallovits, profesor în pentatlonul modern și participant la Jocurile Olimpice și locul III la Cupa Campionilor Europeni pe echipe de club.

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Sport sabotat și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


1 × doi =

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: