Peste 100 de copii la ediția inaugurală a turneului de șah ”Cupa Moș Nicolae”, în organizarea CSC Ghiroda și Giarmata Vii

Clubul Sportiv Comunal Ghiroda și Giarmata Vii a organizat ediția inaugurală a unui concurs juvenil pe eșichier, la Căminul Cultural din Ghiroda. Turneul de șah dotat cu ”Cupa Moș Nicolae” a fost destinat copiilor și juniorilor sub 14 ani și a avut parte de o largă participare, a peste 100 de copii.

Turneul A a fost rezervat sportivilor legitimați, copii sub 14 ani, desfășurându-se pe parcursul a 7 runde, în sistem Elvețian, cu timp de gândire 12 minute, plus 5 secunde incremental pe mutare a unui jucător pe partidă.

Turneul B, adresat copiilor sub 12 ani nelegitimați sau legitimați cu un ELO/CIV până la 1050, s-a derulat tot pe parcursul a 7 runde, în sistem Elvețian, cu aceleași caracteristici.

Criteriile de departajare ierarhică au fost pe rând victoria directă, Bucholz mediu și Bucholz total, primele 4 runde fiind programate în intervalul orar 10 – 13, iar următoarele după pauza de masă, de la ora 14 la 16.

”Turneul s-a desfășurat în condiții optime, copiii și-au dat interesul și au participat cu mare drag și implicare la această competiție, iar rezultatele au fost pe măsura așteptărilor noastre. Toți copiii au primit diplome de participare, iar primele trei locuri de la fiecare turneu în parte au fost premiate cu cupe, medalii și diplome, de asemenea fiind premiate primele trei locuri de la categoriile 12, 10 și 8 ani, atât la fete cât și la băieți, cu cupe, medalii și diplome. Clubul Comunal Ghiroda a fost reprezentat cu succes de Voicu Mihai, care a obținut locul II la turneul A, categoria sub 12 ani, și Voicu Ștefan, care a acumulat 5 puncte din 7 la turneul B” a semnalat arbitrul Vasile Paraschiv.

”A fost o deosebită onoare pentru clubul nostru și pentru comunitatea din care facem parte să avem înscriși un număr atât de mare de copii la acest turneu. Am avut copii legitimați la cluburi de șah din tot județul Timiș și din Arad. Pe lângă taxa de participare, care a fost cadou de Moș Nicolae, copiii au fost premiați cu diplome, medalii și o mică atenție din partea noastră. De asemenea, toți juniorii sub 10 ani au primit din partea C.S. Mediator Giarmata Vii, prin amabilitatea familiei Mihai, câte o revistă de specialitate. Mulțumim organizatorilor, antrenorilor noștri și Consiliului Local Ghiroda pentru sprijin. Ne îndreptăm privirea spre un nou an plin de realizări la această secție de șah din cadrul clubului nostru și dorim să transmitem de pe acum tuturor colaboratorilor noștri Sărbători fericite!” a spus și Marius Mihai Poclid, director al Clubului Sportiv Comunal Ghiroda și Giarmata Vii.

 

 

Acest articol a fost publicat în Şah, Sport juvenil și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


2 − = unu

 


Ultimele articole din categoria Şah: