La moment aniversar, Universitatea de Vest Timișoara reînoadă tradiția campionatului de fotbal între universitățile de stat de pe Bega

În spiritul unității în comunitate și mediul academic, al sărbătoririi celor șapte decenii de la înființarea sa, Universitatea de Vest din Timișoara a readus tradiția campionatului de fotbal între universitățile de stat ale Timișoarei. Campionatul universitar de fotbal, organizat ultima dată în anul 2011, s-a bucurat de o nouă ediție, desfășurată vineri 9 mai, între echipele de fotbal ale celor patru universități de stat din Timișoara, echipe formate din rectori, cadre didactice și personal administrativ.

Astfel, pe terenul de fotbal din Pădureni s-au reunit selecționate de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timişoara, Universitatea „Politehnica” din Timişoara, Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara și Universitatea de Vest din Timișoara.

“Am desfășurat această acțiune pentru a celebra educația, cultura și sportul alături de toate universitățile de stat din Timișoara. UVT 70 este o sărbătoare a întregii comunități și mă bucur că am extins colaborarea și pe terenul de fotbal. «Sportul are puterea de a inspira, de a uni oamenii», spunea Nelson Mandela, fapt dovedit și astăzi pe terenul de fotbal”, a declarat rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea.

Universitățile timișorene, unite sub sărbătoarea fotbalului și a UVT 70 au încheiat astfel în clasamentul final al Campionatului universitar de fotbal UVT 70:

 

I. Universitatea de Vest din Timișoara
II. Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timişoara
III. Universitatea de Științe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului „Regele Mihai I al României” din Timişoara
IV. Universitatea „Politehnica” din Timişoara.

Acțiunea a făcut parte dintr-un program amplu dedicat sărbătoririi celor 70 de ani de la înființarea Universității, numeroase evenimente fiind programate a avea loc pe parcursul lunii mai.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Sport Universitar și etichetat cu , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 12

 


Ultimele articole din categoria Sport Universitar: