La „Traian Lalescu”, Politehnica bate „Sportul” Universităţii

Echipa de minifotbal a Universităţii „Politehnica” Timişoara, alcătuită exclusiv din studenţi ai instituţiei de învăţământ superior printre care foşti componenţi ai CS Quasar Deva, prim-divizionară de futsal, a câştigat vineri după-amiază cea de-a treia ediţie a competiţiei dotată cu Cupa „Traian Lalescu”, păstrându-şi trofeul în faţa aceloraşi rivali din finalele precedente, studenţi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport în cadrul Universităţii de Vest, cu jucători activi în fotbalul divizionar sau de juniori republicani.

Adi Popa, cel mai tehnic jucător al turneului, a încercat în finală un lob peste portarul Universităţii de Vest

Adi Popa, cel mai tehnic jucător al turneului, a încercat în finală un lob peste portarul Universităţii de Vest

La asemenea cărţi de vizită, ambiţiile au fost pe măsură, semifinalele şi finalele oferind jocuri atractive, intense, cu execuţii frumoase, mai sărind pe alocuri şi „scântei”. Studenţii politehnişti, în componenţa Raul Dobromir – 5. Cristian Iorga (cpt), 7. Adrian Popa, 9. Alexandru Popovici, 15. Florin Ioviţu, au câştigat cu 4-2 finala cu „sportivii” Universităţii de Vest, nouarul lugojean Alexandru Popovici confirmându-şi statutul de principal marcator al turneului, cu un hat-trick, iar Adrian Popa, care a fost desemnat cel mai tehnic jucător al întrecerii, înscriind la rândul său şi oferind o pasă de gol. Adrian Brazovan, un titular în vârstă de 30 ani al divizionarei D Spartak Gottlob, a redus pe final din handicap pentru Universitatea de Vest Timişoara.

Echipaţi sugestiv în violetul polist, învingătorii treceau în semifinale cu 3-2 de Universitatea de Ştiinţe Agricole a Banatului, din celălalt penultim act, disputat tot vineri dimineaţă pe terenul de minifotbal de-acum descoperit al bazei sportive Alborz, calificându-se Universitatea de Vest, cu un 4-2 în dauna mediciniştilor, care cu sânge rece au câştigat finala mică, la lovituri de departajare, cu 3-1 în dauna „Agronomiei”, după 3-3 în decursul reprizelor a câte 20 de minute.

Politehnist învingător, cu Cupa "Traian Lalescu"

Politehnist învingător, cu Cupa "Traian Lalescu"

Politehniştii au câştigat în cursul săptămânii întrecerile grupei A, dispunând pe rând cu 10-0 de liceenii Colegiului Naţional „C.D. Loga”, cu 18-2 de Universitatea „Ioan Slavici” şi cu 5-2 de U.M.F. „Victor Babeş” Timişoara, din aceeaşi serie calificându-se în semifinale şi „mediciniştii”, cu 5-3 împotriva lui „Ioan Slavici” şi cu 5-2 în dauna liceenilor de la „Loga”, învingători la rândul lor în jocul codaşelor, cu 5-3. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii de Vest s-a calificat neînvinsă din cealaltă grupă, câştigând cu 3-2 în faţa Universităţii de Ştiinţe Agricole a Banatului, cu 10-0 în faţa liceenilor de la „Grigore Moisil” şi cu 6-2 în dauna Grupului Şcolar Industrial „Emanuil Ungureanu”, mergând mai departe şi „Agronomia”, cu 5-1 în faţa lui „Grigore Moisil” şi cu 6-2 în dauna lui „Emanuil Ungurianu”, care şi-a trecut în cont un succes în duelul liceelor, 5-1 cu „Grigore Moisil”.

Minifotbalul, un bun mod de relaxare şi competitivitate sportivă

Minifotbalul, un bun mod de relaxare şi competitivitate sportivă

De fapt, ca o noutate faţă de precedentele ediţii, câştigate pe rând de Universitatea de Vest, în 2009, respectiv Universitatea „Politehnica”, în 2010, Fundaţia „Politehnica” şi Catedra de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Politehnica”, organizatoare ale competiţiei, au invitat într-un spectru mai larg şi echipele a trei licee timişorene cu potenţiali candidaţi la admiterea pe băncile instituţiei de învăţământ superior cu profil tehnic, într-o bună structurare a întrecerii gazdele alcătuind şi o ierarhie exclusivă a invitatelor preuniversitare, cu „Emanuil Ungureanu” triumfând la golaveraj, 9-13 faţă de 7-19, în dauna lui „C.D. Loga”.

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Futsal/Minifotbal, Sport Universitar și etichetat cu , , , , , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


× 6 = treizeci sase

 


Alte articole legate de acest subiect: