Australianul James și Castellet intră de pe locul I în finalele halfpipe la Laax Open 2020. Sportiva din Spania, urmată de 5 asiatice

Cel mai longeviv concurs de snowboard la nivel înalt de pe bătrânul continent este în plină desfășurare în cantonul Graubünden, Laax Open 2020 programând pe pista cu lungimea de 200 de metri de pe Crap Sogn Gion semifinalele probei halfpipe, adjudecate derașat de australianul Scotty James și spaniola Queralt Castellet. 

Semifinala halfpipe la LAAX OPEN 2020: Scotty James câștigă la masculin / foto: Ruggli

Câștigător al finalei ediției de anul trecut, James a abordat semifinala masculină în calitate de favorit și s-a calificat în ultimul act de pe locul I, cu aproape 8 puncte avans față de niponul Totsuka.

La feminin, a doua în finala de anul trecut, Queralt Castellet a câștigat semifinala cu 4 puncte avans, fiind urmată în ierarhia celor șase competitoare cu drept de calificare în ultimul act strict de sportive asiatice, în condițiile în care ediția din 2019 era adjudecată de o reprezentantă a SUA, Khloe Kim, alte două protagoniste de peste Atlantic, Maddie Mastro și Zoe Kalapos, fiind creditate de această dată cu șanse de a pătrunde în Top6.

Au fost însă devansate de chinezoaicele Xuetong Cai și Jiayu Liu, care au completat podiumul, dar și de niponele HarunaMatsumoto și Ruki Tomita, pe 6 clasându-se Leng Qiu, tot din China.

Semifinala halfpipe la LAAX OPEN 2020: Queralt Castellet câștigă la feminin / foto: Laemmerhirt

În schimb 5 sportivi din SUA s-au calificat în finala halfpipe a concursului masculin, în Top12 mai intrând și 4 reprezentanți ai gazdelor helvete, inclusiv campionul olimpic Iouri Podladtchikov, precum și neamțul Andre Hoeflich, de pe 7, remarcabil în manșa a doua.

Ierarhia masculină:

1. Scotty James / Australia… 92,50 puncte
2. Yuto Totsuka / Japonia… 84,75p
3. Taylor Gold / SUA… 84,00p
4. Jan Scherrer / Elveția… 79,25
5. Jason Wolle / SUA… 78,50
6. Patrick Burgener / Elveția… 76,00
7. Andre Hoeflich / Germania… 75,75
8. Ryan Wachendorfer / SUA… 75,25
9. Chase Blackwell / SUA… 74,25
10. Iouri Podladtchikov / Elveția… 72,00
11. Toby Miller / SUA… 70,50
12. David Habluetzel / Elveția… 69 puncte.

 

Acest articol a fost publicat în Sporturi de iarnă și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


noua + 4 =

 


Ultimele articole din categoria Sporturi de iarnă: