Cele mai costisitoare sporturi pentru copii. Trebuie să citești asta înainte să îți înscrii copilul

Sportul este o modalitate foarte bună prin care copiii pot să se dezvolte fizic, intelectual și emoțional. În plus, dacă ajunge să facă performanță, pasiunea poate deveni o carieră de succes. Ca părinte, joci un rol major în ceea ce privește potențialul sportiv al copilului tău. De la a observa pentru ce are o afinitate mai mare, la a-l ghida spre o direcție pe care o consideri mai bună pentru el, tu decizi practic în ce sport va investi timp și energie. Decizi, de asemenea, în ce sport vei investi tu bani. Ai de ales dintre multe opțiuni, dar care sunt cele mai costisitoare? Află răspunsul în cele ce urmează. 

Care sunt cele mai scumpe sporturi pentru copii?

Raliurile sportive pentru copii

Atât băieții, cât și fetele se pot bucura de adrenalina care vine în urma practicării acestui sport. Copiii își vor exersa abilitățile de coordonare minte-corp, vor învăța multe despre viteză și alte principii din fizică, dar vor deprinde și unele cunoștințe de mecanică. Atunci când vor fi mari, aceștia vor avea deja multe cunoștințe de care majoritatea adulților duc lipsă. 

Deși un sport foarte atractiv, acesta poate fi destul de costisitor. De la lecțiile de pilotaj, până la achiziționarea unui echipament profesional, costurile se pot ridica ușor peste estimări. În cazul în care alegi să cumperi mașina de curse și nu să o închiriezi, va trebui să te ocupi de mentenanța acesteia, care poate include reparații, achiziționarea de anvelope de iarnă sau de vară, schimburi de ulei, de distribuție și alte consumabile. De asemenea, taxele de participare la concursuri pot reprezenta o provocare financiară. 

Gimnastică

Un sport care este apreciat mai ales de către fete, dar care poate fi potrivit și pentru băieți, este gimnastica. Chiar dacă nu ai nevoie să cumperi echipament, asta nu înseamnă că nu va fi necesar să cheltuiești mult. La început costurile sunt mari, dar acceptabile, undeva până în 100 de lei pe curs. După ce copilul devine pregătit să participe la competiții, suma se poate ridica la 1300 de lei pe lună, poate chiar mai mult. Dacă aduni costurile de transport, taxele de înregistrare în competiții, taberele de antrenament, valoarea sumei cheltuite crește foarte rapid. 

Echitație

Echitația este cunoscută ca fiind un sport pentru copiii bogați și nu e de mirare. Costul unei lecții variază între 100 și 300 de lei pe oră. Adaugă la asta echipamentul corect pentru călărit și închiriatul unui cal, iar cheltuielile pot depăși ușor 4000 de lei pe lună. Taxele pentru competiții pot ajunge și la 2000 de lei. Nici nu punem aici la socoteală costurile dacă te decizi să ai propriul cal. Cheltuielile pentru cumpărarea acestuia, pentru tratamente și îngrijire, pot fi cu mult mai mari decât preconizezi. 

Schi

Un sport de iarnă iubit de copii este schiatul. Și acesta, însă, poate fi destul de costisitor. La început, doar echipamentul te va costa în jur de 2000 de lei. Apoi vine prețul lecțiilor private, a taxelor pentru pârtiile de schi și a călătoriilor, în cazul în care o familie nu locuiește în apropierea unei stațiuni montane. Pentru fiecare sezon, o familie ar putea ajunge să cheltuie o sumă foarte mare dacă cel mic se decide să facă performanță. 

Care este sportul care îl atrage pe copilul tău? Se numără printre cele de mai sus? Ai fi dispus să îl înscrii la un asemenea sport chiar dacă ești conștient de costuri? 

Sursa foto: Shutterstock.com, Pexels.com

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Sporturi de iarnă și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


6 − sase =

 


Ultimele articole din categoria Sporturi de iarnă: