Nu numai în lumina celor semnalate săptămâna aceasta de timișoreanca Ioana Teodora Gheorghe din cadrul lotului ”tricolor” al Federației Române de Bob și Sanie, colectiv pe care a fost nevoită să-l părăsească de necesitate în zilele premergătoare startului de vineri al Cupei Mondiale a Federației Internaționale de Bob și Sanie, revenind în țară de la Sigulda, de interes prestația selecționatei din Carpați în Letonia, unde s-au desfășurat deja mai multe probe de concurs din BMW IBSF World Cup.
Cea mai bună clasare între participările României în primele întreceri ale Cupei Mondiale la Sigulda, a Andreei Grecu împreună cu Katharina Wick în bobul de 2 feminin, pe locul 6 din opt echipaje care au finalizat cu două coborâri competiția, în vreme ce unul dintre cele 3 boburi ale Germaniei n-a mai început și manșa a II-a.
Grecu și Wick au fost cronometrate în 51 de secunde și 74 de sutimi în manșa I, timp echivalent locului 7, respectiv în 52,03 în manșa a II-a, pe poziția a șasea, cu timpul cumulat 1:43,77, la douăzeci de sutimi după franțuzoaice.
S-au impus cu un avans de 13 sutimi Mariama Jamanka și Vanessa Mark, în 1:42,56 pentru Germania, urmate pentru Austria de Beierl și Onasanya, un alt echipaj nemțesc urcând pe podium la alte 45 de sutimi în urmă, Kalicki – Galender.
Clasare mai modestă a ”tricolorilor” în bobul de 2, doar înaintea Italiei, pe locul 12 din 13 echipaje concurente, Mihai Cristian Țentea și Ciprian Nicolae Daroczi fiind cronometrați în 1:40,03, la trei sutimi după francezi, la nici 10 după gazde.
Tot nemții au câștigat și această probă, în 1:39,23, secondați la numai 4 sutimi de secundă de compatrioți, podiumul fiind completat de elvețieni, urmați la alte 9 sutimi de un alt echipaj al Germaniei și de două ale gazdei Letonia.
În fine, ultimul loc la sanie pentru Mihai Daniel Păcioianu, al 18-lea în 1:44,58, la 37 de secunde în urma elvețianului clasat pe poziția a 17-a. Victoria, repurtată de letonul Martins Dukurs, în 1:40,44, cu coborâri sensibil egale pe manșe, 50:21, 50:23, urmat la aproape o secundă la egalitate tot pentru Germania, în 1:41,23, de Felix Keisinger și Alexander Gassner, primul dintre aceștia cu o manșă I mai rapidă decât Gassner, născut nicăieri altundeva decât în județul Bistrița-Năsăud, la Prundu Bârgăului.