România, locul 20 din 20 de echipaje de dublu la Cupa Mondială la bob feminin, în Germania

În continuarea rezultatelor slabe alunecând spre dezastruoase ale ”tricolorilor” pe pistele internaționale ale sporturilor de iarnă din acest sezon, echipajul de dublu feminin al României s-a clasat în această dimineață pe locul 20 și ultimul după dubla manșă a probei de bob la BMW IBSF World Cup Bob & Skeleton 2021/22, în Germania, la Winterberg.

Echipajul format din Andreea Grecu și Teodora Andreea Vlad s-a clasat pe locul 19 și penultimul pentru România după manșa I a probei feminine de bob dublu în concursul din cadrul Cupei Mondiale de profil sub egida federației internaționale de specialitate, cu timpul de un minut și 94 de sutimi, devansând cu 5 sutimi al treilea echipaj al Canadei, în condițiile în care ”tricolorele” au fost pe ultima poziție prin prisma celor 4 timpi intermediari ai manșei inaugurale, însă sportivele din Carpați au încheiat ultimele manșa secundă, și nu oricum, ci cu aproape o secundă în urma penultimelor clasate, alcătuind al treilea echipaj al Rusiei, în 59 de secunde și 73 de sutimi, față de 58:87 în cazul rusoaicelor.

”Tricolorii” au un nou sezon ratat în arena internațională a sporturilor de iarnă, sezon anunțând în completare o nouă ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă, în China, iar deznodământul duminical din Germania se încadrează în limitele rezultatelor slabe și foarte slabe ale reprezentanților României, rezultate excluzând excepțiile pozitive care ar confirma la o adică regula. Chiar și așa, în mass-media și media socială mioritică, profund alterate, au răsuflat pe alocuri în noul sezon în curs al sporturilor hibernale dezinformări grosolane despre un oarecare rezultat notabil înregistrat de selecționabili din Carpați pe pistele arenei internaționale a disciplinelor din sezonul rece, minciuni pentru necunoscători, în ideea salvării aparențelor și a inducerii unor false impresii, furt al propriei căciuli, în condițiile unor realități factuale obiective de netăgăduit.

Douăzeci de echipaje feminine reprezentând 9 federații naționale s-au întrecut astăzi în acest concurs din calendarul internațional, întrecere de Cupa Mondială la bob dublu, Germania ocupând locurile 1 și 2 pe pista proprie, în 1:57.15 respectiv 1:57.28, cu unul dintre echipajele SUA pe poziția a treia, la alte două sutimi de secundă în urmă. În continuare, pe treptele 4-8, echipaje din SUA, Canada, China, Elveția și Austria. Primele 9 formații au înregistrat timpi cumulați ai celor două manșe sub un minut și 58 de secunde, pe când doar România n-a intrat sub limita celor două minute, 2:00.67. 

S-a impus campioana europeană Laura Nolte, totodată campioană mondială de juniori pentru Germania, aflată la cea de-a patra victorie a sezonului în BMW IBSF World Cup, în echipaj cu Deborah Levi.

Acest articol a fost publicat în Sporturi de iarnă și etichetat cu , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


9 − = cinci

 


Ultimele articole din categoria Sporturi de iarnă: