VIDEO. Big Mountain Hochfügen 2018 – calificări din Freeride World Tour

Fotografii și o înregistrate video, plus câteva amănunte de la o etapă de calificări ale ediției în curs din Freeride World Tour, desfășurată zilele trecute pe versantul estic al masivului Hochfügen, elvețianul Jerome Caroli fiind primul care a luat startul în concurs, la 9:30, pe o vreme ideală, însă și schimbătoare, ceea ce a făcut, dat fiind ceața care a învăluit zona, ca întrecerea să fie în câteva rânduri întreruptă iar în cele din urmă abandonată, fără ca 19 competitori să fi putut efectua coborârea.

Conform regulamentului de concurs, n-au putut fi ierarhizați protagoniștii întrecerii de snowboard a bărbaților, dat fiind că prea puțini dintre acești participanți au putut efectua coborârea, împiedicați fiind de condițiile atmosferice ivite în timpul evenimentului, însă un număr suficient de sportivi în probele de schi ale fetelor și băieților respectiv la snowboard feminin au izbutit să concureze încât să poată fi stabilite clasamentele.

Au impresionat neo-zeelandeza Maria Kuzma, prin rafinamentul execuției săriturilor, Eva Batolla, din Elveția, cu cea mai mare săritură, dar mai ales Gorak Wadeck, din Franța, prin reușitele în regim de viteză. Au concurat și beneficiari ai unor wildcard-uri, Dylan Florit smulgând locul 3 grație unei sărituri spectaculoase. Premiile bănești au totalizat 10.000 de euro iar spectatorii au avut prilejul să testeze gratuit echipamentul pus la dispoziție de sponsori în zona expozițională.

Podiumurile…

Schi feminin… 1. Eva Batolla / Elveția; 2. Anna Smoothy / Noua Zeelandă; 3. Verena Fendl / Germania.

Schi masculin… 1. Goran Wadeck / Franța; 2. Hans Bilous / Noua Zeelandă; 3. Dylan Florit / Franța.

Snowboard feminin… 1. Noua Zeelandă / Franța; 2. Tiphanie Perrotin / Franța; 3. Mikaela Holsten / Finlanda.

VIDEO

Acest articol a fost publicat în Sporturi de iarnă și etichetat cu , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− 4 = unu

 


Ultimele articole din categoria Sporturi de iarnă: