Cadeţi şi juniori din Turcia, Ungaria, Franţa, Regatul Unit şi Israel câştigă titlurile mondiale în windsurfing, disciplină olimpică la ediţia J.O. de vară din 2024 de la Paris

Windsurfing va constitui în premieră o disciplină olimpică la ediţia de vară de la Paris din anul 2024 iar sportul nautic şi-a umflat pânzele în căutarea avântului spre marea scenă reunită a ramurilor arenei mondiale, crema cremelor sistemului juvenil concurând pe lacul Silvaplana din Elveţia pentru a-şi desemna campionii lumii la cadeţi şi juniori.

Peste 270 de surferi din 39 de ţări au concurat în întrecerile iQ FOiL Youth & Junior World Championships 2022 pentru titlurile de laureaţi  ai lumii la categoriile de vârstă sub 15, 17 respectiv 19 ani, lauri adjudecaţi la finele a 5 zile de competiţii în valea Engadine.

* foto: Vanora ENGADINWIND 2022

La U15 s-a impus turcul Artun Senol, unguroaica Hanna Simon câştigând chiar două finale feminine, atât la grupa de vârstă U15, cât şi la U17. Francezul Noé Garandeau a învins între băieţii sub 17 ani, victoriile la categoria U fiind repurtate de britanicul Charlie Dixon respectiv israeliana Tamar Steinberg.

Lista participanţilor la iQ FOiL Youth & Junior World Championships: https://iqfoilyouthjuniorclass.org/2022iqyjworlds/entry-list/

VIDEO

Acest articol a fost publicat în Sport juvenil, Sporturi nautice și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


sapte + = 16

 


Ultimele articole din categoria Sport juvenil: