VIDEO&FOTO. Vest-europeni cu un francez şi o iberică în frunte, dar şi o gazdă neo-zeelandeză pe 2, medaliaţi la slalom liber la mondialul de windsurfing GWA Wingfoil

Prima întrecere de campionat mondial a noului sezon de windsurfing Wingfoil GWA s-a desfăşurat în emisfera sudică, la Tauranga, în apele Noii Zeelande, fiind dominată la stilul slalom liber de vest-europeni, în frunte cu un francez respectiv o spaniolă, urmată de o reprezentantă a gazdelor. Ierarhiile pe podium precum şi fotografii şi un colaj video. 

După ce duminică a înfăţişat livestream din Elveţia a 53-a ediţie a maratonului de schi fond Engadin Skimarathon, Sporttim punctează deznodământul unui concurs de campionat mondial din gama sporturilor nautice, Wingfoil GWA World Cup, câştigat la stilul slalom liber de francezul Bastien Escofet, urmat de italianul Francesco Cappuzzo şi Camille Bouyer, reprezentând tot Franţa, pe locul 3.

În premieră în Noua Zeelandă, competiţia s-a ţinut în zile diferite, pe serii eliminatorii şi finale. Finala a putut fi „lansată la apă” abia după mai multe tentative, însă, dat fiind provocările induse de vânt, nu cu toţi participanţii la start, Galea, Leclair, Sosa şi Bouyer fiind nevoiţi să navigheze înapoi la ţărm şi să rateze cursa finală, pentru care în cele din urmă a fost prins un moment prielnic ân vederea începerii sale.

Bastien Escofet a accelerat spre fruntea plutonului şi a abordat din faţă secţiunea finală la FreeFly, adjudecându-şi a patra cursă eliminatorie. Chris Mac Donald a sosit al doilea iar Zane Schweitzer al treilea, localnicul Hugo Wigglesworth încheind pe 4, urmat de italianul Francesco Cappuzzo, care a căzut la oprirea bruscă a vântului dar s-a redresat cumva pentru a sfârşi pe 6.

În întrecerea feminină a probei de FreeFly-Slalom s-a impus Nia Suardiaz din Spania, urmată pe locul 2 de Aimee Bright din ţara gazdă – Noua Zeelandă, şi Bowien van der Linden, a treia, din Olanda. Informaţii adiţionale fiind accesibile la legătura de mai jos.

 https://www.wingfoilworldtour.com/events/gwa-wingfoil-world-cup-tarifa-2022/

 VIDEO

 

Distribuie
Acest articol a fost publicat în Sporturi nautice și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


unu + = 4

 


Ultimele articole din categoria Sporturi nautice: