ACS Dumbrăvița intră în turul 3 al ETTU Cup Women de pe locul 1 doar cu succese acasă: 3:1 cu Dozy Den Helder / Noordkop și 3:0 cu Kocasinan Belediyesi SC și AO DAO Tavrou

Cvadrupla campioană la zi a României a mai obținut o calificare pe teren propriu în cupele europene, precum în ediții anterioare, când găzduia turnee similare în aceeași competiție, ACS Dumbrăvița dispunând pe linie sâmbătă și astăzi de vizitatoarele din turul II de calificare al ETTU Cup Women, în 3 etape ale întrecerii de tenis de masă găzduite în nici 24 de ore de sala de sport din localitatea timișeană.

Laureata Superligii de seniori pe echipe feminine a pătruns în turul III al celei de-a doua competiții ca importanță din tenisul de masă continental la nivel inter-cluburi prin a dispune prin pierderea unui singur joc din totalul de zece contra celor 3 oaspeți, din Olanda, Turcia și Grecia, întâlniți în această ordine sâmbătă după-amiază și seara, respectiv duminică dimineață.

Cel mai dificil hop pentru elevele Nicoletei Huszar s-a dovedit a fi și primul, împotriva batavelor de la Dozy Den Helder / Noordkop, depășite cu 3:1 la meciuri, după confruntări cu răsturnări de situație și prelungite în mai multe seturi. De fapt, gruparea din Olanda avea să învingă la rândul ei ulterior în disputele cu cluburile din sud-estul Europei aliniate la startul Grupei B la Dumbrăvița, calificându-se implicit între cele 16 protagoniste din turul III, dintre care opt prezente la start din oficiu iar tot pe atâtea avansând din faza tocmai încheiată.

Izabela Lupulesku a repurtat primul succes pentru dumbrăvițence, cu 3:1, contra asiaticei din tabăra olandeză, Shuohan Men, pe seturi 11:7, 11:13, 11:4, 11:7, Ana Gogoriță triumfând în schimb pentru fetele din Țara Lalelelor, cu 3:2 în dauna Andreei Valentina Zanfir, de la 2:1 la seturi pentru reprezentanta timișencelor, în succesiunea 11:6, 7:11, 12:14, 11:3, 11:6. Însă atât Mihaela Roxana Dospina cât și Izabela Lupulesku au egalat de câte două ori la seturi, de la 0:1 și 1:2, răsturnând finalmente favorabil la 3:2 soarta jocurilor cu Yoeke Gunsing și Ana Gogoriță, așa încât campioana României și-a asigurat triumful cu 3:1 la partide. Dospina s-a impus în succesiunea 9:11, 11:1, 6:11, 11:3, 11:7, pe când sârboaica bănățencelor, Lupulesku, 7:11, 11:8, 9:11, 11:5, 11:10.

Mai clar a fost sâmbătă seară, 3:0 cu turcoaicele de la Kocasinan Belediyesi Spor Club, Lupulesku, Zanfir și Dospina câștigând cu 3:0 la seturi disputele avute cu reprezentantele unei țări care a dat finalistele ETTU Cup Women în ediția anterioară. Dacă Zanfir și-a câștigat seturile la 8, din nou 8 respectiv 9, în schimb Dospina a făcut-o pe linie la patru, cel mai mult de furcă având junioara Lupulesku în setul I cu Betun Nul Kahraman, de care a trecut cu 21:19.

Triumf detașat și astăzi înainte de prânz, în dauna elenelor cu o româncă în componență, Lupulesku trecând cu 3:0 (:8, :4, :5) de Filareti Exarchou, depășită și de Zanfir cu 3:1, pe seturi la 6, 6, -7, 2, care a mai câștigat și la 9, 9 și cu 15:13 în fața Andreei Clapa. În lotul gazdelor pentru disputele din weekend a mai fost inclusă Andreea Gabriela Balint, din efectivul complet al timișencelor mai făcând parte și Andreea Dragoman și Mădălina Pauliuc (*foto: dumbravitatv.ro & facebook).

Astăzi s-a mai consemnat un 3:0 la Dumbrăvița, în triumful olandezelor calificate de pe locul 2 cu Kocasinan Belediyesi SC, după ce ieri Dozy Den Helder/Noordkop dispunea cu 3:1 de AO DAO Tavrou, grecoaicele fiind depășite și de turcoaice, cu 2:3.

În Grupa A, în Austria, rusoaicele de la SKNT Luch Vladimir au încheiat numai cu victorii, însoțite la calificare de Hotel Patria Chica Museo Preiego TM din Spania, pe când din Grupa C, de la Novi Sad, au avansat în turul III gazdele de la TTC și ibericele de la Arteal Tenis de Mesa, Grupa D, în Cehia, fiind adjudecată de o altă grupare spaniolă, CTT Balaguer-Villart Logistic, urmată de Team Grace (Ucraina).

 

Acest articol a fost publicat în Tenis de masă și etichetat cu , , , , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


− unu = 4

 


Ultimele articole din categoria Tenis de masă: